Borongós hétfő: esővel, záporokkal vonul át a hidegfront
Fotó: Időkép

Hétfőn borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar sem kizárt. A nyugatias szél több helyen lesz erős, de a front mentén előfordulhatnak viharos széllökések is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között valószínű.

Hétfőn borult lesz az ég, és napközben az átvonuló hidegfronthoz kapcsolódóan többfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar sem kizárt, a legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon lesz. Csak estétől kezd el felszakadozni a felhőtakaró – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A nyugatias szél több helyen lesz erős, de a front mentén előfordulhatnak viharos széllökések is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között valószínű, a déli határ mentén lesz a legmelegebb. Késő estére 1 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Este északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, lassanként délen és keleten is mindenütt megszűnik a csapadék, de hajnalban az északnyugati megyékben zápor előfordulhat. Hajnaltól a Dunántúl északi felén megerősödik az északnyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően -2 és +4 fok között alakul.

 

Forrás: hirado.hu