Diákolimpiai érmek - Jól szerepeltek az asztaliteniszezők

Kiskunfélegyházán három napon keresztül pattogott a pingponglabda az asztalokon a városi sportcsarnokban, ahol az összes korcsoport versenyzői megmérkőztek. A legtöbb érmet a házigazda Bács-Kiskun megye vitte haza idén.

Az országos döntőt a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület szervezte. Az eseményt Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője, parlamenti alelnök és Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere Balogh Gáborral, az MDSZ elnökével nyitotta meg pénteken. Örvendetes, hogy egy év kihagyás után újra meg tudtuk rendezni az országos döntőt is, amelyre 206 egyéni versenyző és 54 csapat, összesen 391 fő jutott el a közel 3600 nevezőből. Közel 1000 néző követte a versenyt a helyszínen, emellett pedig a szervezők online közvetítést is biztosítottak, amely az alábbi linken utólag is visszanézhető. Az éremeloszlás a megyék között egyenletes volt: 15 megye tanulói szereztek érmet. Kiemelkedtek közülük a házigazda, Bács-Kiskun megye diákjai, akik 9 érmet, ebből 6 aranyat szereztek. Az éremátadók között számos, a sportágban kiemelkedő sikereket elért asztaliteniszezőt köszönthettük: Jónyer István (a Nemzet Sportolója, négyszeres világbajnok), Karsai Ferenc (egy világbajnoki és nyolc Európa-bajnoki sikert elérő mesteredző), Szabó Gabriella (kétszeres Európa-bajnok) és Harczi Zsolt (kétszeres BEK-győztes) akasztotta a győztesek nyakába az érmet. Felkészítőként, edzőként jelen volt az országos döntőn többek közt Fazekas Györgyi Európa-bajnok és Kriston Zsolt Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes asztaliteniszező. 

A nyíregyháziak közül korcsoportjában Laskai Írisz harmadik lett, és bronzérmes lett a Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csapata. 

A Diákolimpia® alapszintű (körzeti) versenyei a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósulnak meg.