Bohócorr és bohóccipő, humorral nevelés és sok nevetés – Beszélgetés Lulu Bohóccal
Óvodapedagógus, kétgyermekes anyuka és bohóc.

„Találkozzunk 2 percre!” című rovatunkban érdekes, ismert és elismert embereket, formációkat mutatunk be, valamennyien nyíregyházi kötődésűek!

 

Óvodapedagógus, kétgyermekes anyuka és bohóc. Humorral nevel Belméné Kristóf Lívia, azaz Lulu Bohóc! Közel 20 éve 'bohóckodik', ám lassan búcsúzik ettől a pályától. De vajon hogyan jött az életébe a színes jelmez, a hatalmas bohóccipő és a piros orr? Erről is mesélt:

Több ismerősöm is felhívta a figyelmemet arra, hogy jól kommunikálok a gyerekekkel. Majd jött egy lehetőség, Nyíregyházára érkezett a Magyar Bohócok a Beteg Gyermekekért Alapítvány, hiszen szerették volna elindítani térségünkben is a Bohócdoktorkodást. Jelentkeztem az alapítvány képzésére, majd sikerrel elvégeztem azt, de akkor még 'nem rendelhettek' városunkban Bohócdoktorok. Így a humorral gyógyítás egy ideig még váratott magára, ám a nevettetés elkezdődött.

Egyre több születésnapra, rendezvényre hívták. Óvodákban, iskolákban is nevettette a gyermekeket, ám észrevette, a felnőttek, a szülők nem tudnak feloldódni a legtöbb esetben.

A szülő mondja a gyermekének: 'Mosolyogj, ez egy vidám alkalom. Nevess a fotókon, ez mégiscsak egy születésnap.' Ő pedig keserédesen ül, ezért sokszor próbálom a felnőtteket is bevonni a foglalkozásokba, előadásokba. Persze vannak tartózkodó emberek vagy éppen gyermekek – velük óvatosan foglalkozom, nem szabad 'erőszakosnak' lenni. Ám a tréfa, a móka sokszor oldja a feszültséget! A vicc, a komédia és a szellemes pillanatok szükségesek a gyermek egészséges fejlődéséhez, a felnőttek stresszoldásához, sőt a mindennapokhoz.

Lulu Bohóc az elmúlt években valamennyi nyíregyházi és térségbeli rendezvényen szórakoztatott. Kedvesen, mosolyogva, lufit hajtogatva várta a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Hamarosan búcsúzik a bohóckodástól, de többek között a Szelektív Szombaton és a Városi Gyermeknapon is találkozhatunk még vele!

 

Szerző: Rutkai