Blue Sharks Futsal csapat? Igen, az NB-III-ban indul a nyíregyházi együttes

 Székely János neve jól cseng a honi futsal világában. A tréner fiatal csapataival számos sikert aratott már, országos döntőbe jutott és a bajnokságokban is jól szerepelt. Néhány hónapja aztán felmerült az ötlet, hogy nyíregyházi színekben elinduljon egy együttes az NB-III-ban.

A fiatal játékosok mellé NB-II-es és NB-I-es labdarúgók érkeztek, így Blue Sharks Futsal néven rajthoz állnak a bajnokságban. A névazonosság nem véletlen a kosarasokkal, mivel a futsal is az Élsport Nonprofit Kft-hez tartozik.

- Úgy látjuk – és a kispályás bajnokság is ezt igazolja – hogy nagyon népszerű a sportág Nyíregyházán, ezért gondoltuk úgy, hogy indítunk egy futsal csapatot. Bízunk abban, hogy eredményesek lesznek - mondta Sitku Ernő az Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A célkitűzés az első évre az első hat hely valamelyikének megszerzése, de hosszú távon magasabb osztályban szeretne szerepelni a gárda.

- Ez már egy fejlődési folyamat része, hogy a fiúk az NB-III-ban szerepelhetnek. Ez komoly előrelépés egy ilyen fiatal csapatnak, és bár a célkitűzés az első hat hely valamelyikének a megszerezése, de titkon szeretnénk dobogón zárni - mondta Székely János edző.

A bajnokság októberben kezdődik, és első meccsét a Nagycserkesz ellen vívja a Blue Sharks Futsal. A csapat nagyon fiatal, 23 év az átlagéletkor. Jelenleg 14 fős a keret és három edzőmeccset vívott a felkészülés során a gárda, ahol biztató volt a játék. A bajnoki meccseket hétfőn esténként 20 órától a Continental Arénában vívja az együttes.

Dankó László