BL főtáblás csapat érkezik szombaton
Fotó: Kohut Árpád

Egy éve belekóstolhatott a Fatum Nyíregyháza, hol tart az európai elit. Akkor a Bajnokok Ligájában több mérkőzést vívhatott a csapat a főtáblán, többek között a világ egyik legjobbjának tartott Imoco Conegliano ellen is. Nos, a héten eldőlt, hogy az aktuális magyar bajnok Vasas is a főtáblán szerepelhet, miután kétszer is 3-0-ra legyőzte tenerifei ellenfelét. Azaz ismét lesz magyar gárda a legjobbak között. A Fatum Nyíregyháza pedig szombaton épp a fővárosiakat fogadja…


A mérkőzés pikantériáját nem csak az adja, hogy az elmúlt két év két BL résztvevője csap össze, hanem az is, hogy mindkét csapatot görög edző irányítja. A mieinket Leonidas Gaitanakis, míg az angyalföldieket  Giannis Athanasopoulos. Utóbbi jó ideje már együtt dolgozhat a keret tagjaival, míg a Fatum trénere nyáron egy fiatal csapat építésébe kezdett. A mieinknél az első két meccsen voltak bíztató jelek, de épp a rutintalanság miatt még hullámzó a teljesítmény, így többször is megnyert helyzetből veszített szettet a csapat. Fontos, hogy végig koncentrált maradjon az együttes. Anija Jurdza korábbi sérülése után már teljes értékű munkát végezhet, és Kovács-Francesco Genesis lába is jól reagál a növekvő terhelésre.

A Vasas elleni szombati mérkőzés 18 órakor kezdődik a Continental Arénában – amíg az időjárás engedi itt játszik a csapat. A meccset a hunvolley.tv is közvetíti, de a lányok bíznak abban, hogy sokan segítik majd őket a Vasas ellen a lelátóról.