Befejeződött Nyíregyháza hat óvodájának a korszerűsítése – Külső és belső felújítás történ
Befejeződött Nyíregyháza hat óvodájának a korszerűsítése – Külső és belső felújítás történt

Több mint 700 millió forint, európai unós támogatásból korszerűsödött Nyíregyháza hat óvodája, az intézmények külső és belső felújításon estek át. A projekt célja az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítása, a szolgáltatások minőségének fejlesztése, és a családok segítése volt.

Lezárult a „ Családbarát, munkába állást segítő intézmények fejlesztése Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatánál” című pályázat, melynek során hat óvoda esett át komplex felújításon. A fejlesztés több mint 700 millió forint európai uniós támogatásból valósult meg, célja az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítása és a szolgáltatások minőségének fejlesztése, a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése, különösen a leghátrányosabb helyzetű térségekben lévő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítése volt.

Egy Top-os program keretében újultak meg az óvodák. Ez azért fontos, mert a gyerekek egészséges nevelése és ellátása ezzel javult. Hat intézményt érintett a fejlesztés, az idei évben lezárva a pályázatot, a Búza utcai óvodát, a Városmajori, a Kert közi, a Fazekas János téri, a Kereszt utcai és a Ferenc körút – Homoksori óvodát 

- mondta el Éva Péter, Nyíregyháza MJV Polgármesteri Hivatalának, Építési Osztályvezetője.

Az intézmények korszerűsítésén kívül jelentős eszközbeszerzésre is sor került több mint bruttó 60.000.000 Ft értékben. Az óvodák igényeinek megfelelően gyermekfejlesztő és udvari játékok, sporteszközök, konyhai-, háztartási eszközök, informatikai eszközök, óvodai textilek, sószoba és óvodai bútorok, berendezések kerültek beszerzésre.

 

Kapcsolódó galéria

Projektzáró sajtótájékoztató 20191106