Bajnoki zárás - Szombaton eldől, ki nyeri a magyar-szlovén-szlovák bajnokságot

A következő évben is rangos nemzetközi salakmotorversenyeket rendeznek a megyében. Erről  már döntött a nemzetközi szövetség. A hétvégén a magyar-szlovén-szlovák közös bajnokság zárófutamát rendezik, azaz itt dől el, ki lesz a 2021-es bajnok. 

Szombaton eldől, ki lesz az egyéni salakmotoros bajnok. A Magyar-Szlovén-Szlovák közös egyéni bajnokság záró versenyét rendezik a hétvégén a Nagyhalász Speedway Ringen. 16 motoros áll majd rajthoz, és jelenleg összetettben a szlovén Ivacic vezet, de minimális előnnyel. A mieink közül Fazekas Dennis áll a legjobban, aki a négy szlovén mögött az ötödik helyen áll, azaz a magyar bajnokságot vezeti. Legutóbb fantasztikusan versenyzett, és még több pontot szerezhetett volna, de az egyik futamból kizárták. A hazai bajnokságban Kovács Roland és Milen Manev lehet a legnagyobb riválisa. A nagyhalászi pályán idén ez a harmadik verseny lesz, a legrangosabb a GP kvalifikációs futam volt nyáron. Jövőre újabb nemzetközi viadalok házigazdája lesz a Speedway Ring. 

- Részünkről minden adott ahhoz, hogy a hétvégén, és a következő esztendőkben is remek versenyeket láthasson a közönség. Folyamatosan fejlesztünk a pályán, és ezt a nemzetközi szövetségnél is értékelik, ezért jövőre páros EB és U19-es versenyt már biztosan rendezhetünk. A hétvégén is izgalmas futamokat várok, remélem a magyar motorosok a pálya ismeretéből előnyt kovácsolnak, és a dobogós helyekért küzdenek majd - mondta Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa. 

A pályán nyáron is folyamatosan dolgoztak, így kiváló minőségű salak várja a motorosokat szeptember 11-én is. A létesítmény a nemzetközi szövetség engedélyét is megkapta, így minden adott ahhoz, hogy a következő esztendőkben további komoly versenyeket láthassunk. A bajnokság zárófutama szombaton 15 órakor kezdődik.