Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tájékoztatása  az orosz-ukrán háborúval kapcsolatosan

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság 2022. március 21. óta van jelen a BOK csarnokban kialakított tranzitváróban, ahol mindezidáig 1300 fő részére nyújtottak kollégáink tájékoztatást. A menedékes kérelem benyújtásával, tartózkodási engedéllyel, munkavállalási engedéllyel és egyéb kérdésekkel kapcsolatosan felmerülő tájékoztatáson túl a budapesti ügyfélszolgálatokra 175 esetben biztosítottunk időpontot ügyfélfogadásra.

A csarnokban felállított információs pultnál munkatársaink többnyelvű tájékoztatókkal, ügyfélszolgálataink elérhetőségével és hozzá tartozó térképpel, illetve a menedékes kérelem adatlapjával is segítik a hozzánk fordulókat. Mindemellett felhívjuk az ukrajnai menekültek figyelmét az emberkereskedelem és az áldozattá válás veszélyeire. A magyar és ukrán nyelven készült figyelemfelhívó tájékoztató - ami a Miniszterelnökség és a Belügyminisztérium együttműködésében készült – számos hasznos információt tartalmaz az áldozattá válás elkerülésére vonatkozóan.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. április 8. 6.00 órai adatok alapján - eddig 13 468 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

 

Forrás: Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság