Az ország legnagyobb strandfoci bajnoksága csütörtök reggel startol el városunkban!
44 csapat verseng. (Fotó: Szarka Lajos)

Idén már 8. alkalommal szervezi meg a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. és a Nyíregyházi Sportcentrum a női-férfi Strandfoci Fesztivált a Fatum Property Kupáért! 44 csapat bravúros mérkőzéseit láthatjuk majd Sóstón.

Hétfő délelőtt tartottak a közelgő rendezvényről sajtótájékoztatót; a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője, Kőhalmi Richárd kiemelte:

Az elmúlt években folyamatosan fejlődött a rendezvény! Mára már ez lett a sportturizmus egyik legjelentősebb térségbeli eseménye!

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Az első versenyen mindössze 8 csapat mérte össze tudását, az elmúlt években azonban már az ország legnagyobb strandfoci bajnokságává nőtte ki magát a rendezvény! Idén a Fatum Property Kupárt, ezért a vándorserlegért 44 csapat küzd majd Sóstón. Az első csapatok már januárban jelentkeztek, van köztük többek között NBI-es budapesti csapat, de érkeznek nagy visszatérők például Vácról és fontos, hogy nemcsak férfi, hanem női csapatok is versengenek majd a pénzdíjas bajnokságon.

Dajka László főszervező elmondta:

Van olyan csapat, amely már egy hete megérkezett! 12 játékos van egy csapatban, de 30 fővel jöttek, itt üdülnek, megismerik a város, a megye nevezetességeit és strandolnak, meg jönnek majd szurkolni is. A strandfoci egyébként nagyon látványos, hiszen a labda és a játékos az adott mérkőzés jó részét a levegőben tölti, óriási ollózások vannak, hatalmas kapus bravúrok; érdemes kilátogatni, szurkolni.

A strandfoci a világ minden táján egyre népszerűbb. Komoly fizikai állóképességre is szüksége van a játékosoknak, mivel sokkal nehezebb mozogni a mély homokban, mint salakon vagy füvön.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta:

Ez az ország legnagyobb strandfoci bajnoksága – a Sóstón pihenők is csatlakozhatnak a rendezvényhez, látványos mérkőzések várnak az érdeklődőkre négy napon keresztül. A 'strandfocisták' pedig általában családtagjaikkal érkeznek, így a hosszú hétvégéjük alkalmával megismerik Nyíregyházát, Sóstót, a strandot, az állatparkot és viszik a város jó hírét!

A négynapos bajnokság első összecsapása csütörtök reggel 9 órakor kezdődik!

Kapcsolódó galéria

Strandfoci torna beharangozó