Autómentes Nap Nyíregyházán szeptember 16-a és 22-e között
Autómentes Nap Nyíregyházán

Minden eddiginél több település csatlakozott az idei Autómentes Naphoz, köztük Nyíregyháza is. A környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítését célzó rendezvény több napon keresztül zajlik majd az országban szeptember 16-a és 22-e között. A szabolcsi megyeszékhelyen 18-án, szerdán tartják az Autómentes Napot. A Kossuth téren és a megújult Bujtosi Városligetben is lesznek programok.

 

Nyíregyházán szeptember 18-án az Autómentes nap 14 órakor veszi kezdetét. A belvárosban többek között Naninski, a térség legjobb utcaművésze mutatkozik be, majd táncos produkciókat is láthatnak az érdeklődők. Fellép a 2STEP DANCE CREW, majd 15 órakor rendőrök és tűzoltók lepik el a Kossuth teret – egy látványos baleseti szimulációt mutatnak be –, ezt követően pedig Majoros János triál kerékpáros bemutatója fokozza tovább a hangulatot.

KERÉKPÁROS FELVONULÁS

A kerékpáros felvonulás sem marad el (16:20-tól), mely a Bujtosi Városliget érintése után visszatér a Kossuth térre. Kétkerekű járgányainkon tekerhetünk, miközben elstartol a pecsétgyűjtés is! Az első 200 résztvevő pólót kap az 5 érvényes pecsét felmutatásával (a két helyszínen 5 programba kell bekapcsolódni!), a Kossuth téri, 18 órakor kezdődő sorsolásnál pedig értékes nyeremények is gazdára találnak majd. A fődíj egy kerékpár! És hogy milyen pecsételő helyek lesznek például a Bujtosi Városligetnél? Gokart pálya, óriás mászófal, roller verseny, élő csocsó…  A gyerekeket ugrálóvár is várja majd, a nordic walkingot is ki lehet próbálni, lesz kutyás bemutató és mediball bemutató, íjászat, egészségügyi állapotfelmérés és tanácsadás is. A belvárosban pedig ökojátékok, KRESZ teszt és interaktív foglalkozások is várják az érdeklődőket. A visszatérő bringásokat a REAL­MEN zenekar koncertje fogadja majd.