Augusztusban kezdi a felkészülést az új csapat

Most még pihennek a nyíregyházi röplabdás lányok. A 2016-17-es bajnoki szezon felkészülését a tervek szerint augusztus elején kezdi meg az újjászervezett női röplabdacsapat. A tagok között struktúraváltás alakult ki, három válogatott játékost nyert meg magának a csapat. Szombathelyi Alexandra, Vacsi Evelin és Leidgeb Noémi mellett még két fiatal tehetség is erősíti a tavalyi csapat gerincének játékosait.

 

Horváth–Kőhalmi–Tarnóczy

 

Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum edzője elmondta, a csapat augusztus első hetében kezdi a felkészülést, a vezetőedző, Horváth András irányításával. Az edző az első időkben az Európa-bajnokságra készülő Ifjúsági Válogatottal edzőtáborozik, addig Kőhalmi Richárd lesz a csapattal a délutáni foglalkozásokon. A délelőtti edzéseket Tarnóczy Zalán erőnléti edző vezeti Kőhalmi Richárd segítségével. A felkészülést úgy tervezte meg a csapat, hogy amire a vezetőedző visszatér, addigra olyan erőállapotban legyenek a lányok, hogy biztonsággal el tudják kezdeni a taktikai munkát és fel tudjanak készülni az október elején induló magyar bajnoki megmérettetésekre.

 

Nyíregyháza jól áll az igazolások területén

 

Minden idény elején fontos az, hogy a csapatok lássák, az ellenfelek hogyan igazolnak. Ez még nem kristályosodott ki, az azonban biztosnak látszik, hogy Nyíregyháza jól áll az igazolások területén. A csapat teljes gerince már nyíregyházi színekben tudható, mindössze egy helyre várnak még játékost, a négyes ütő-nyitást fogadó pozícióra. Az elmúlt szezon tavaszán megsérült Kovács Edina rehabilitációja még tart, így rá a bajnokság második felétől számítanak az edzők.

M. E.