Átadták a város 98. játszóterét! Hinta, padok és kombinált játszóvár a belvárosban

Új játszótér várja a családosokat a Bocskai utca és a nagykörút csatlakozásánál található társasházi lakóövezetben.

Ez már a 98. játszótér Nyíregyházán! Hiánypótló fejlesztés volt, hiszen a környéken sok kisgyermekes család él, mondta a városrész önkormányzati képviselője. Dr. Adorján Gusztáv hozzátette: két helyi vállalkozás 50-50 fa felajánlásával járult hozzá a nagyszabású városi fásítási programhoz. A Bocskai utca és a nagykörút csatlakozásánál található társasházi lakóövezet új játszótérénél, a hinta, padok és kombinált játszóvár mellé 13 fát ültettek. Juhar és szilfák kerültek a területre, amelyek jól alkalmazkodnak a városi klímához. Dr. Adorján Gusztáv kiemelte:

Tudjuk, hogy az egészséges életmódhoz hozzátartozik az, hogy a kisgyerekek időben kezdjenek el akár a játszótéren játszani, mászkálni, csúszdázni – ez az ő szellemi és fizikai képességüket is elősegíti. Én nagyon köszönöm a felajánlást a cégeknek, a munkát a kivitelezőknek. A 100. játszóteret is hamarosan átadjuk és menjünk még tovább, hiszen mindenki érdeke, hogy az itt élők minél jobban és komfortosabban tudjanak élni szeretett városunkban.

Folyamatosan fejleszti, újítja és szépíti a közösségi tereket az önkormányzat. Idén parkrekonstrukciós munkálatokra 32 millió forintot fordítanak, játszótérépítésre és bővítésre pedig közel 80 millió forint áll rendelkezésre. Ebben az évben Nyíregyháza különböző városrészeiben, az Érkertben, a belvárosban, a Jósavárosban, Örökösföldön és Sóstóhegyen újulnak meg a közösségi terek. A fejlesztések során a NYÍRVV munkatársai igyekeznek komplexen kezelni egy-egy területet. Sok helyen a sétányok nagy része begyepesedett, régi gyöngykavicsos borítású, ezért szükséges az újjáépítés, új szegélykövekkel és járófelülettel látják el azokat. És több játszótérnél lecserélik az elavultabb eszközöket; a legfőbb cél, hogy a fejlesztett játszótereken interaktív és készségfejlesztő, modern eszközöket használhassanak majd a gyerekek.