Átadták a megújult Blaha Lujza sétányt! Fotók és videó – nézze meg!

Sóstógyógyfürdő jelentős munkaerő- és turisztikai forgalmat lebonyolító utcáját a Gazdaságfejlesztést és Munkaerő Mobilitást Ösztönző Közlekedésfejlesztés Nyíregyháza Hat Pontján című projekt keretében fejlesztették.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata közel 1 milliárd forint, 100% támogatási intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a Gazdaságfejlesztést és Munkaerő Mobilitást Ösztönző Közlekedésfejlesztés Nyíregyháza Hat Pontján című projektet, amely keretében többek között a sóstói Blaha Lujza sétány is megújult. Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta:

Olyan fontos útvonalakat újítunk fel, amelyek nagy forgalmúak, jellemzően a városközpont irányába való közlekedést segítik és már nagyon régóta felújításra szorultak. Ezek közül a Blaha Lujza sétány már elkészült. Egy évvel ezelőtt nyílt itt a Pangea Hotel, amely jelentős munkaerő-forgalmat is jelent, de kiemelten a turisztika tette fontossá ezt az útfelújítást. Néhány napon belül befejeződik a Bethlen Gábor utca fejlesztése és a Vasvári Pál utca két szakasza, a Debreceni, valamint a Rákóczi út is legkésőbb október közepéig teljes körűen befejeződik.

A 729 méternyi útburkolaton túl, a sétány végén, az elválasztott rendszerű gyalog- kerékpárút felújítása is megvalósult 305 méter hosszan. Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő kiemelte:

Teljes az összeköttetés a várossal, hiszen a Korányi után átjöhetünk ide, a Blaha Lujzára is biciklivel és most már védőkorlát is van a kerékpárút mellett. Sokkal biztonságosabb lett itt a közlekedés.

A Blaha Lujza sétány fejlesztése június közepén kezdődött, a műszaki átadás augusztus végén volt. A munkálatok ezen a szakaszon bruttó 41,5 millió forintból valósultak meg.

Kapcsolódó galéria

A Blaha Lujza sétány ünnepélyes átadása