Átadták a Készenléti Rendőrség új, korszerű nyírbátori létesítményét
Nyírbátorban fejlesztettek. Fotók: police.hu

Átadták a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság 22. Határvadász Bevetési Osztály elhelyezésére szolgáló épületet. A létesítményt Nyírbátorban alakították ki.

Az 5,7 milliárd forintos beruházásról Miskolczi Csanád Zoltán, az illetékes Határrendészeti Igazgatóság vezetője szólt. Emlékeztetett, a kormány 2016-os döntését követően a határőrizet megerősítése érdekében országosan háromezer új státusszal növekedett a rendőrség létszáma. A bővítés teljes egészében a készenléti rendőrséget érintette, így az addig 7 mellett további 8 Határvadász Bevetési Osztályt hoztak létre, elsősorban vidéki székhelyekkel. 2017-ben és 2018-ban 96,9 milliárd forintot fordítottak a létszám-feltöltésre, a szükséges felszerelések beszerzésére és a megfelelő infrastruktúra kialakítására.

Miskolczi Csanád Zoltán kiemelte:

Az összesen 6961 m2 hasznos alapterületű nyírbátori objektum új épületek megépítésével került kialakításra, amelyben minden elhelyezési körletben két fős lakóegységek találhatók. A nyírbátori állomány elhelyezésére két épület áll rendelkezésre. Az 'A' épületben találhatók az irodák, teakonyhák, raktárak és az állomány pihenését szolgáló körletek, ebből 110 db van, amelyek 18-20 m2-esek. Az épületben az első emelettől kizárólag pihenőkörletek találhatók. Az eligazítóhelyiség, az irodák és az egyes raktárak klimatizáltak, szalagfüggönnyel ellátottak. Minden körlet minikonyhával és vizesblokkal felszerelt, a ruházat tisztítására szolgáló, összesen 7 mosókonyhát egyenként 2-2 mosó- és szárítógéppel szerelték fel.

Az 'A' épületben ezek mellett többek között kondicionálóterem is helyet kapott, a  'B' épületben pedig garzonlakások vannak. Nyírbátorban 309 készenléti rendőr lát el szolgálatot, az új létesítmény biztosítja az állomány megfelelő elhelyezését.