Anyuval lógni csudijó! – Hetente várják táncfoglalkozások az érdeklődőket
Fotó: Szarka Lajos

A babahordozás védi a csöppséget és az anyukát is a stressztől, ezt vallja a nyíregyházi Lógjunk Anyuval Egyesület. A szervezet hetente rendez különböző eseményeket, melyeken meg lehet ismerni a babahordozó előnyeit és meg lehet tanulni a helyes használatát. A szabolcsi megyeszékhelyen minden héten táncfoglalkozással, havonta szakemberek bevonásával, negyedévente meg jótékonysági akciókkal várják az érdeklődőket.

Babás-mamás koreográfiát tanultak kedd délelőtt a Lógjunk Anyuval Klub tagjai a Korzóban. Míg a kismamák táncolnak, a picik a hátukon élvezik anya közelségét, na meg a ritmikus mozgást. A babhordozónak ez a lényege, az anyukának szabad a keze, képes kisebb-nagyobb feladatot elvégezni, de közben a gyereket sem kell a kiságyba fektetni, így sokkal nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak a babák. A Lógjunk Anyuval Egyesület nemcsak táncolni hívja a fiatal anyukákat.

Szakemberek bevonásával tanácsokkal látják el a kismamákat.

Annyira kevés információval rendelkeznek a kismamák az első időszakról, amikor otthon vannak bezárva a gyermekkel és tulajdonképpen csak az internet a barátjuk, hogy mindenféleképpen el kell kezdeni valamit. Ilyen formában próbáljuk most felvenni a kapcsolatot mindenféle fórumon, hogy létrehozzunk egy olyan támogatói szolgálatot, ahol a kismamákat felkészítjük, hogy mi vár rájuk az első időszakban és az azt követő negyedik trimeszterben, az első három hónapban. Megtanítjuk nekik azokat az alap dolgokat, amire szüksége van, amikor otthon tartózkodik a picivel.

– mondta el Magyar Nóra, a Lógjunk Anyuval Egyesület elnöke. 

A Lógjunk Anyuval Táncklub minden héten fogadja az érdeklődőket. A klub a legnagyobb közösségi oldalon is megtalálható, ahol aktuális információk találhatóak a tevékenységükről, tervezett programjaikról. Az egyesület fontosnak tartja a jótékonykodást is, minden évben igyekeznek segíteni nehéz élethelyzetbe került családokon.

Kapcsolódó galéria

Lógjunk anyuval az új évben is