Ajándék arcmaszkot kapnak a 65 év feletti nyíregyháziak
Ajándék arcmaszkot kapnak a 65 év feletti nyíregyháziak

A Kormány döntésének értelmében május 4-étől a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön kötelező eltakarni az arcot maszkkal, kendővel vagy sállal. A koronavírus-járvány eddigi adataiból látszik, hogy a betegség az idősebb korosztályt érinti a legsúlyosabban. Ezért Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere – hogy ezzel is segítséget nyújtson az idős lakosságnak, felkérte a város varrodai kapacitással rendelkező vállalkozóit, készítsenek olyan maszkokat, amelyeket többször is lehet használni. A mosható, vasalható pamut arcmaszkokat több mint 21.000 fő 65 év feletti nyíregyházi állandó lakóhellyel rendelkező szépkorú kapja kézhez a következő időszakban.

Május 4-én a Városháza dísztermében tartott sajtótájékoztatón Dr. Kovács Ferenc polgármester mellett részt vettek azon a cégek, vállalkozások vezetői is, akik felvállalták az arcmaszkok varrását. Jelen volt Böszörményi Attila, az Eissmann Automotive Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója, Dobi József, a Hübner-H Kft. gazdasági igazgatója, valamint Bodó Ferencné, a Bodó Collection Kft. ügyvezetője. Valamennyien elmondták, hogy örültek a felkérésnek és a társadalmi felelőségvállalás keretében szívesen álltak a nemes ügy mellé.

A maszkok és egy hozzá tartozó tájékoztató levél borítékolását a Polgármesteri Hivatal munkatársai végzik, és a Lapposta Kft-nek köszönhetően jut el a postaládákba. Porubszky Attila ügyvezető tájékoztatása szerint az első 5.000 db-ot hétfőn már el is szállították.

A város polgármestere arra kéri az idősebb korosztályt, hogy továbbra is különös elővigyázatossággal tartsák be a megelőzés érdekében javasolt óvintézkedéseket. A maszk viselésével segítsék a további védekezést, gyakran mossanak kezet és fertőtlenítsenek, kerüljék a tömeget és csak a legszükségesebb esetben induljanak el otthonról. Ha a bevásárlást vagy a gyógyszerkiváltást, csekkbefizetést, a családtagok vagy a szomszédok, barátok segítségével nem tudják megoldani - önkormányzat segít, a 06/20/253-5103 telefonszámon kérhetnek ehhez segítséget.

 

Kapcsolódó galéria

Szájmaszkok 65 év felettieknek