Adomány – A Rotary Club 20 asztali számítógépet adományozott
Fotó: Illusztráció

A Rotary Club Nyíregyháza szervezésében és közreműködésével 20 darab nagy teljesítményű és modern asztali számítógépet adományoz a Kazinczy Ferenc Tagintézménynek, egy hátrányos helyzetű családnak, valamint az Oltalom Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthona részére.

Ezeket, és ehhez hasonló, összesen 20 asztali számítógépet adományozott el a Rotary Club nyíregyházi szervezete. A gépeket az egyik tag felajánlásából kapta meg a klub, akik szerették volna a legjobb helyre eljuttatni ezeket az eszközöket.

Ma este a Rotary Club Nyíregyháza 20 darab nagy teljesítményű és modern asztali számítógépet adományoz, 10 darabot a Kazinczy Ferenc Tagintézménynek, egyet egy hátrányos helyzetű családnak, valamint 9 darabot az Oltalom Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthona részére. Az egyik rotarys társunk cégénél az egész számítógépparkot lecserélték, ők ezt felajánlották, mi pedig úgy döntöttünk, hogy erre a három helyre helyezzük el őket” – mondta el Diczkóné Untener Mónika, a Rotary Club Nyíregyháza elnöke.

A hétfő esti átadóval egybekötött sajtótájékoztatón elhangzott, az Oltalom Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthonában is szükség van ezekre a gépekre, azokkal ugyanis az iskoláskorú gyerekek tanulását segítik majd elő – erről már Laborczi Géza, az Oltalom Szeretetszolgálat intézményvezetője beszélt televíziónknak.

Olyan családokon próbálunk segíteni, akik kiszakadtak a normál, megszokott körülményeik közül, sokszor éppen mindent maguk mögött hagyva, tehát a gyerekek oktatásához is elengedhetetlen a számítógép. Erre is fordítjuk, és a nevelőszülői hálózatban az iskoláskorúak tanulását is segíti alapvetően.”

A használt számítógépek közül 10 darab került a Kazinczy Ferenc Tagintézményébe, ahol egy második tantermet rendeznek be az eszközökből – mondta Simonné Gincsai Rita, a Kazinczy Ferenc Tagintézmény intézményvezetője.

Ezeket a gépeket egy második terembe fogjuk föltenni, van egy számítástechnika termünk, de ahhoz, hogy az informatikai parkunkat tudjuk szélesíteni, ez a 10 gép nagyon nagy segítséget jelent. A Rotarynak köszönjük szépen, nagyon jó kapcsolatot ápolunk a klubbal, Diczkóné Untener Mónika tanító kollegám, aki ennek a klubnak a vezetője, rajta keresztül tudunk ilyen adományokat megkapni, és ezúton is köszönjük szépen a segítséget.”

A sajtótájékoztatón elhangzott, az adomány az ausztriai HABAU GROUP vállalat, valamint a HABAU és MCE építőipari vállalatai felajánlásából kerültek a nyíregyházi klubhoz.