A szép hazai búcsú a cél
A Kazincbarcikát fogadja szombaton a Nyíregyháza Spartacus. A Szparinak ez az utolsó hazai mérkőzése, és szeretne szépen búcsúzni közönségétől.

Sikeres őszt tudhat eddig a háta mögött a Nyíregyháza Spartacus. A csapat a 15. fordulóig százszázalékos volt, és szeretné megtartani a hátralévő meccseken is vezető pozícióját. Szombaton a Kazincbarcika érkezik. A borsodiakkal több alkalommal játszott már a Szpari, nemcsak bajnokit, hanem kupameccset is. Mátyus János vezetőedző abban bízik, szépen búcsúzhatnak a szurkolóktól.

– A Kazincbarcika nagyszerűen kezdte a bajnokságot, de megtorpantak, és edzőt is váltottak a közelmúltban. A céljuk egyértelmű, szeretnének ők is feljutni az NB II-be. Biztos, hogy nagyon motivált ellenfelünk lesz, de mi itthon játszunk, és hazai környezetben meg kell szereznünk a három pontot. Egy olyan szép időszakon vagyunk túl a nyári sokk után, melyre jó visszagondolni. Együtt maradtunk, egy pár emberrel kiegészültünk, és remek szezont futunk, ezért ez a sorozat már nem szenvedhet csorbát – mondta Mátyus János.

A hétvégi vendég szintén sokáig veretlen volt, ők a 14. fordulóban kaptak ki a Hatvantól. Az elmúlt hét fordulóban négy alkalommal is döntetlent játszott a KBSC, és gólgazdag meccseket vívott. A REAC-ot és az Újpestet is nagy arányban verték, a Hatvantól viszont 3–0-ra kikaptak, a Rákosmentével és a Cigánddal pedig egyaránt 2–2-es döntetlent játszottak. Az elmúlt fordulók pontvesztései Huszák Géza állásába kerültek, így már nem a korábbi Szpari játékos irányításával érkezik a csapat szombaton Nyíregyházára. A hazaiaknál Zoran Kostic és Savo Rakovic továbbra sem játszhat sérülés miatt, Jagodics Bence viszont már edzett a héten. A találkozó szombaton 13.30-kor kezdődik, a Nyíregyházi TV pedig vasárnap este felvételről közvetíti a mérkőzést.

Dankó László