A Pécs ellen játszik vasárnap a Nyíregyháza Spartacus

23. alkalommal találkozik egymással vasárnap a Nyíregyháza Spartacus és a Pécs. A két együttes között ez lesz a nyolcadik NB-II-es összecsapás, és eddig kiegyenlített a mérleg. A PMFC és a Szpari is háromszor nyert, 2020-ban pedig döntetlen lett a végeredmény. Kérdés, győzelem után a hétvégét követően kinek az irányába billen a mérleg nyelve? 

Az NB-I-ben 15 alkalommal találkoztak az együttesek, és 7 pécsi sikerrel szemben 4 nyírségi győzelem áll. 2014-ben, az utolsó nyíegyházi találkozón 4-0-ra nyert a Spartacus Szokol Zsolt, Pekár László, Koller Krisztián és Pákolicz Dávid találataival. Szokol Zsolt 2021. őszén is betalált, és bár vezetett a Szpari, végül 6-1-re kikapott.

A PMFC legutóbbi öt meccséből csak egyet veszített el, múlt vasárnap az ETO-t győzték le 1-0-ra. Először játszanak bajnokit Balmazújvárosban, korábban soha nem léptek itt pályára.

Svedyuk Alex és Zamostny Balázs számára érdekes lehet a vasárnapi meccs, mindketten játszottak az ellenfélnél, sőt Zamostny a pécsieknél nevelkedett, és mutatkozhatott be először az NB-II-ben. A vasárnapi meccs 17 órakor kezdődik.