Újabb győzelem, nagy különbséggel

" SUNSHINE-NYÍKSE - SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ II. 90-53 (26-13; 18-12; 23-12; 23-16)

Kicsit izgatottan készült Húsvét előtt a NYÍKSE NBII-es csapata a rájátszásban soron következő mérkőzésére a Szolnok ellen.
A Szolnok sokszor okozott már meglepetést, hiszen a DEAC és a Békéscsaba csapatát is elcsípte már egyszer-egyszer. 
Ráadásul a négy nappal ezelőtti, DEAC elleni mérkőzés is sokat kivett a nyírségiekből.
A Szolnok nélkülözve két alap emberét melegített. Ennek ellenére a  mérkőzés első negyedét a sok kihagyott tiszta helyzet jellemezte a hazai csapatnál. Asztalos és Földesi is sokat hibázott. A negyed közepéig meccsben is voltak a szolnokiak, de utána Gáspár akcióba lépett, egymás után két dupla, majd Zajácz duplája és triplája, így máris kétszer annyi pontja volt a hazaiaknak, mint ellenfelüknek!
Ez az arány maradt a negyed végére is 26-13
Az előny birtokában a csapat kapitánya Savic pihenőre vonult, de így a második etap nehezen indult a hazaiaknak. Csökkent a különbség és Kovács Tibor vezető edző a 4. percben időt kért. Innentől újra helyre állt a rend a pályán és Gáspár látványos zsákolása és betörési, passzai lázba hozták a közönséget is és a csapat is újra erőre kapott. A félidő már 44-25 és a Szolnok kicsit csalódottan vonult szünetre.


A második félidőben Skorcov kezdett a palánk alatt Asztalos helyett és azonnal be is talált kétszer egymás után, majd a többiek is követték, beindult a NYÍKSE gőzhenger, amely a negyed végén csak fokozódott. Asztalos, Zajácz és a végig keményen küzdő Gáspár volt rendkívül aktív, így a negyed végére pont 30 pont lett a különbség, 67-37.
Az utolsó negyedben a fiatalok kaptak főszerepet. Skorcov és Bolden meg is hálálta, hiszen kitűnően védekeztek, lepattanókat  és fontos pontokat szereztek. Ezzel bizonyították, hogy bedolgozták magukat a csapatba. A kezdők tudtak pihenni, a fiatalok pedig még tovább növelték a csapat előnyét, így a vége igen tekintélyes különbség lett, 90-53
Gáspár ma is rendkívülit játszott és mindenki pályára lépve, a lehető legjobbat hozta ki magából. 
Most közel három hét pihenő jön, amiben néhány nap szünet után keményen edz majd a csapat, hiszen május 6-án szintén hazai pályán folytatódik a rájátszás, amikor is a legnagyobb riválist a Békéscsaba csapatát fogadják  majd a Bánki csarnokában.

NYÍKSE: Gáspár 19; Tóth 4; Földesi 2; Asztalos 18; Savic -
Cserék: Bíró 6/3; Vida 7/3; Zajácz 17/3; Skorcov 15; Bolden 2" - áll a NYÍKSE mérkőzésbeszámolójában.