A nyolcpárti ellenzéki szövetség csak a hatalomért állt össze a Mi Hazánk szerint
A nyolcpárti ellenzéki szövetség csak a hatalomért állt össze a Mi Hazánk szerint

A választók számára lehetséges harmadik útról beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján Kovács Koppány Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom nyíregyházi elnöke, aki bemutatta csapatuk két nyíregyházi képviselőjelöltjét, Krekács Beatrixot és Héri Zoltánt.

Az elnök szerint Magyarország hemzseg a botrányoktól, melyért az elmúlt 30 év a felelős, illetve annak az elszámoltatásnak a hiánya, ami mindig elmaradt. A Mi Hazánk Mozgalom, ha lehetőséget kap erre, meg fogja indítani az elszámoltatásokat. Egyben Kovács Koppány Zoltán jelezte: a Mi Hazánk Mozgalom nyíregyházi szervezete nem kötött választási együttműködést egyik politikai párttal sem, mert úgy gondolják, hogy egy párt feladata, hogy az alapító nyilatkozatában meghatározott elveket közvetítse a választók felé és kínálja a választás lehetőségét. A Mi Hazánk helyi pártelnöke a nyíregyházi ellenzéki tömörülést a hatalom megszerzéséért összeállt nyolcpárti szövetségnek nevezte.

Úgy gondoljuk, hogy a nyolcpárti szövetség olyan kibékíthetetlen ellentéteket képviselő pártoknak a szövetsége, amely egyedül egy magyarázható indokkal jött létre, ez a hatalom megszerzése. És tulajdonképpen a vezetésben való együttműködésnek a csírája sincs meg, mert az első adandó alkalommal egymás torkának fognak esni, mert akkora az ideológiai ellentét az egyes pártok között.