A NYÍRERDŐ munkatársa lett az Év Erdésze – Gratulálunk, Kocsis István!

A NYÍRERDŐ munkatársa lett az Év Erdésze – Gratulálunk, Kocsis István!

Az Országos Erdészeti Egyesület jubileumi, 150. Vándorgyűléséhez kapcsolódva rendezték meg a Tolna megyei Lengyel-Annafürdőn az Év Erdésze 2019 szakmai verseny országos döntőjét. A kétnapos megmérettetésen a NYÍRERDŐ Zrt. Halápi Erdészetének kerületvezető erdésze, Kocsis István szerezte meg a győzelmet.

A döntő házigazdája a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. volt. A viadalon 25 szakember mérte össze tudását: az állami erdőgazdaságok regionális válogatóversenyein legjobban szerepelt erdész technikusokhoz 3 erdélyi és 1 kárpátaljai magyar erdész csatlakozott. A versenyzőknek elméleti és gyakorlati feladatokat egyaránt meg kellett oldaniuk, de bizonyítaniuk kellett a jártasságukat korong- és golyóslövészetben, valamint trófeabecslésben is.

A verseny célja az erdész szakma múltban kivívott társadalmi elismertségének visszaállítása és ismertségének növelése, a résztvevők szaktudásának és felkészültségének gyarapítása, valamint a szakmát művelők közötti barátságok erősítése. 

Az Év Erdészének járó díjat a Vándorgyűlés ünnepi közgyűlésén Zambó Péter, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke és Gőbölös Péter, a Gyulaj Zrt. vezérigazgatója adta át Kocsis Istvánnak.

 

Forrás: NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt.