A nyíregyházi Rotary Club idén is meghirdette a fiatal tehetségeket támogató programját

Három terület kiválóságait támogatja a nyíregyházi Rotary Club. A Talentum Program nyereménye 220 ezer forint. A pályázatokat elektronikus formában, április 20-án éjfélig kell benyújtani, majd május 5-ig megszületik a döntés.

 

A nemzetközi diákcsere programról, az iskolai ifjúsági tagozatról, a Szabadság téri integrált játszótérről, a Rotary Mikulásról, vagy a jótékonysági bálokról is ismert humanitárius szervezet idén harmadik alkalommal hirdette meg a Talentum Programot.

„Elsősorban olyan hátrányos helyzetű, 14 és 18 év közötti, Nyíregyházán tanuló fiatalok jelentkezését várjuk, akik a korosztályukban kiemelkednek három kategóriában. Ez a természet- és humán tudományok, a művészet vagy a sport. Összesen három diákot díjazunk egyszeri alkalommal. 220 ezer forint a kategóriagyőztes támogatása. A kategóriagyőzteseken kívül még különdíjat is szoktunk adni. Segíteni szeretnénk a gyerekeknek abban, hogy meg tudják valósítani az álmaikat. Csak azt várjuk, hogy visszajelzésünk legyen, hogy ami segítséget mi nyújtottunk, az tényleg segített a gyermeken, és tényleg előrébb tudott haladni a terveiben” – tájékoztatott a nyíregyházi Rotary Club elnöke, Kovács Krisztián.

A gyerekek a támogatást eszközvásárlásra, pályabérletre, különórákra, akár versenyek részvételi díjára is fordíthatják.

A nyíregyházi Rotary Club honlapjáról lehet letölteni az adatlapot és a jelentkezési lapot, majd április 20-án éjfélig küldhetik el a pályázatot a rotaryclub.nyiregyhaza@gmail.com e-mail-címre.

„Ebben az elnöki évben megtartottuk ugyanúgy a Rotary Mikulást. Több alkalommal is segítettünk a nyíregyházi COVID osztály támogatásában, és megtartottuk az integrált sportvetélkedőnket is. Ebben részt vett a Bárczy Gusztáv Általános Iskola, a Göllesz, vagy a RIDENS és a Kazinczy, amely a fiatalok alapszervezetének az iskolája. Az Early Act Klubunk is ebben az iskolában van. Nyilván ez egy érzékenyítő program. A sérült és az egészséges gyerekeket sportvetélkedő keretében egy kicsit összehozzuk, hogy jobban megismerjék egymást” – fogalmazott az elnök.

Az adománygyűjtés és a jótékony célú rendezvények most nyilván más módon történnek, mint korábban. A COVID osztály számára vásároltak ózongenerátort, vagy süteményeket, üdítőket juttattak be a kórház dolgozóinak. Az akciókhoz nagyon sok támogatót találtak. Nem feltétlenül tehetős emberek a nyíregyházi rotarysok. Különböző foglalkozású, érdeklődésű és adottságú embereket fog össze a lassan 20 éves szervezet. A lényeg, hogy bennük legyen a humanitárius cselekvési vágy. Idén a hagyományos színházlátogatás és közös mozi is elmaradt, de csatlakoznak a város zöldítési programjához, ezért április végén minden Rotary Club-tag elültet egy fát.