A Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola diákjai a Szigligeti táborban

A beszámolót írta Garai Réka kísérő tanár. A fényképeket készítette Tisza Balázs és Hajnal Mária kísérő tanár.

Mosolygós arcok, vidám pillanatok. Ez a mondat jellemezte július 13-18. között a Szigligeti táborban a Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola 76 tanulóját és 6 kísérő tanárát. Ehhez nélkülözhetetlen táborvezetőnk, Dr. Hudákné Fábián Nóra, aki évek óta megszervezi és segít megvalósítani a gyermekbarát programokat. Köszönet neki a kedves és rugalmas hozzáállásért.

A néhány hónapos bezártság után a gyerekek már induláskor nagyon örültek, hogy újra láthatják egymást a virtuális téren kívül. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő csúszdái voltak a legnépszerűbbek a keddi napon, de kicsik és nagyok egyaránt találtak itt szórakozást maguknak. Szerdán új programként „Jack Sparrow” varázsolt el minket, miközben Keszthelyről indulva a Hableány nevű hajón ringatóztunk a Balatonon. Másnap a nagyobbak is hajóskapitánnyá válhattak a Tapolcai-tavasbarlang csónakjaiban evezés közben.

A program különlegessége, hogy a Balaton-felvidéken található látogatóközpontban a csónakázás mellett a gyerekek megismerkedtek a barlangok kialakulásának folyamatával, a búvárkodással és az ősföldrajzi festmények segítettek elképzelni a letűnt korok élővilágát.

Idén sem maradhatott el a Szigligeti vár látogatása, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a Balatonra és a környező tanúhegyekre is. Szigligettel ismerkedtünk a magasból, amikor egyik este vacsora után ellátogattunk a helyi kilátóba. Másik alkalommal az id. Szívós István kikötőben csodáltuk a naplementét. Csoda, hogy a sok színes program mellett maradt időnk fürödni a Balatonban is.

A szálláson finomabbnál-finomabb ételeket kaptunk, a gyerekek fociztak, röplabdáztak, pingpongoztak és csócsóztak.

Hazaérkezésünk után pedig a következőhöz hasonló szülői visszajelzéseket kaptunk: „Gyermekem ötödikes és negyedjére volt Szigligeten. Élete meghatározó élményeihez tartozik. Mindig nagy izgalommal indul és kifogyhatatlan élményekkel érkezik.”