A második hazai meccs

 

A Nyíregyháza második hazai mérkőzésére készül. A férfi kézilabdások legutóbb jó játékkal idegenben verték 20-18-ra a Mizse KC-t, a győzelem pedig jót tett a hangulatnak. A sikernek azonban igazán akkor van értéke, ha szombaton a Törökszentmiklóst is megveri a csapat.

- Az idegenbeli győzelem mindig bravúrnak számít, bárki ellen játszunk. Hazai pályán viszont kötelező lenne győzni, de nem lesz egyszerű. A Törökszentmiklós hasonló stílusban játszik mint a Mizse, sokáig támadnak, ez pedig nekünk nem kedvez, mi a gyorsabb játékhoz vagyunk szokva. Az ellenfélen múlik, mennyit enged majd nekünk - mondta Bécsi János a Nyíregyházi KC vezetőedzője.

A Törökszentmiklós legutóbb a tavaly még NB-I-es Mezőkövesd ellen játszott az előző fordulóban és 24-24-es döntetlen lett a végeredmény, jelenleg a 9. helyen állnak a tabellán, közvetlenül a Nyíregyháza mögött. Az NYKC-nál szerencsére sérült nincs, így a legjobb összeállításban játszhat a csapat, a nyáron viszont alaposan kicserélődött a keret így idő kell ahhoz, hogy teljesen összeszokjon, de a hétvégén szeretnék megszerezni első hazai győzelmüket. A Törökszentmiklós elleni találkozó szombaton 18 órakor kezdődik.

Dankó László