A kutyafáját! – Kutyafuttatóval gazdagodott a Malomkert

 

Még a gazdájára sem figyelt, annyira belefeledkezett a játékba Picur. A pincser ezzel a tacskóval és annak gazdájával hamar megbarátkozott. A malomkertiek nagyon örülnek az új kutyafuttatónak, mert azt mondják, ha biztonságban szerették volna tudni sétáltatás közben a kedvencüket, akkor a város másik részére, például egészen a Széna térre kellett elsétálniuk.

Oda kellett elhordanom, ez elég kellemetlen volt. Nagyon hálásak vagyunk, hogy itt létrejött ez a kutyafuttató. Elvagyunk a többiekkel is, barátkozunk a kutyacimborákkal, tetszik ez a helyzet itt nekünk.

– mondta Irinyi Csaba.

Idén már a második!

A kutyafuttató a Kert közben épült fel. Közel 1500 négyzetméteres. A kis és nagyobb testű kutyák számára kettéosztva, padokkal, szemetesekkel szerelték fel a létesítményt. Számos olyan eszköz is található itt, amivel még agility versenyekre is fel lehet készíteni a négylábúakat. Kedd délután ünnepélyes keretek között adták át.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

Idén ez már a második kutyafuttató átadás. Rákóczi Ildikó, a helyi önkormányzati képviselő arra emlékeztetett, hogy idén már a Homok soron is rendelkezésre áll egy kutyafuttató. Majd hozzáfűzte, a Malomkertben is nagy szükség volt rá. Az itt élő emberek társasházakban élnek, persze van családi házas rész is, de nagyon sok kutyatartó van.

Ez a kutyáknak egy biztonságos hely és szívesen hozzák ide őket gazdáik. Már láttam a korábbi napokban, hogy birtokba is vették.

– fejtette ki Rákóczi Ildikó.

Összesen 12 helyen lehet kutyázni

A malomkerti kutyafuttató 6,2 millió forintba került, amit önkormányzat saját forrásból teremtett elő. Ezzel együtt már 12 olyan helyszín áll rendelkezésre a megyeszékhelyen, ahol póráz nélkül is biztonságosan lehet kutyázni.

 

Z. Pintye Zsolt