A közelmúltban a viharok negyvenmillió forintnál is több kárt okoztak országszerte
Jelentős viharkárok

Jégverés, nagyerejű szél, villámcsapás, jelentős mennyiségű csapadék, ezek is okozhatnak károkat ingatlanjainkban.

Június közepétől több mint 2600 lakásbiztosítással kapcsolatos kárbejelentés érkezett az egyik legnagyobb biztosítóhoz. Az Aegon azt közölte pár nappal ezelőtt: a legtöbb káresemény, több mint 1600, június 16-án történt, jelentős részük Kelet-Magyarországon. Azóta a biztosító csaknem 39 millió forint értékű kárt fizetett már ki, további 14 millió forint kifizetése pedig folyamatban van. A károk átlagos mértéke elmarad a tavaly őszi viharos szezonban tapasztalttól, negyvenezer forint körül alakul. A legtöbb kárbejelentés, több mint 700 a vihar miatt érkezett, mintegy 550 káresemény a jégverés, közel 540 a villámcsapád, míg 430 esetet a felhőszakadás számlájára írnak. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből 560 kárigényt regisztráltak.

Mészáros Rinaldó biztosítási szakértő azt mondta:

Az ügyfél saját maga is be tudja jelenteni a kárt – valamennyi biztosító rendelkezik on-line felülettel, így interneten be lehet jelenteni a pontos kárt, sőt még fényképeket is lehet feltölteni, hogy segítsük a kárrendezést, ugyanakkor minden biztosítónak be lehet jelenteni a kárt telefonon is éjjel-nappal vagy meg kell keresni azt a társaságot, aki az adott biztosítást kötötte.

A tapasztalatok szerint a biztosítók gyorsan reagálnak, a kárrendezések többsége zökkenőmentes.

Az időjárás-előrejelzés szerint a következő napokban nem várható vihar, jelentős csapadék és szél sem. Várhatóan csütörtökön lehet kisebb mennyiségű eső térségünkben.