A jövő hősei – Tizenegyen tettek sikeres vizsgát

Idén márciusban indított 418 órás tűzoltó tanfolyamot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, akik a megyénk önkormányzati tűzoltóságairól, Jász- Nagykun Szolnok megyéből érkeztek, akik a tanfolyamon elméleti és gyakorlati ismereteket tanultak. Hétfőn technika kezelői és kedden a modulzáró vizsgán adtak számot tudásukról.


Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője és Kruppi István tű. alezredes, megyei főügyeleti osztályvezető.

A szóbeli számonkérésen a készenléti szolgálatot ellátó tűzoltó tűzoltási, mentési és szolgálati feladatairól, valamint az alkalmazott technikai eszközök műszaki sajátosságairól feltett kérdésekre kellett választ adniuk a 418 órás képzésben résztvevőknek.

A gyakorlati vizsga feladatai között szerepelt a védőeszközök kezelése, ellenőrzése és karbantartása, valamint a hírforgalmi eszközök kezelése is. A gyakorlati feladatok második részében konkrét szerelési feladatot rajkötelékben kellett végrehajtaniuk a képzésben résztvevőknek.


Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság