A hiány szülte Schiffer Miklós viselkedésről szóló kötetét

A hiány szülte Schiffer Miklós viselkedésről szóló kötetét

A város Nívó díjjal tavaly decemberben kitüntetett Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület a karitatív munkán és a rendszeres találkozókon túl évekkel ezelőtt egy rendezvénysorozatot is indított, melyben szakmájuk kiválóságait invitálja meg előadásra és kötetlen beszélgetésre. A mostani elején meghívottként dr. Kovács Ferenc polgármester adott tájékoztatást a fontosabb, aktuális városi fejlesztésekről.

További képekért kattintson a fotóra!

Divat után a viselkedés

2017-ben már sikeres prezentációt tartott gyakorlatias tanácsokkal a meghatározó helyi gyökerekkel rendelkező középvállalkozóknak dr. Schiffer Miklós, akkor a divat témakörében. Ezúttal legfrissebb könyve kapcsán a viselkedésről szólt másfél órán keresztül a stílustanácsadó, aki nem klasszikus etikett- vagy protokollkönyvet alkotott.

Nem a királynőhöz készülünk…

Azt gondolom, hogy az embereket nem az érdekli, hogy mi van akkor, ha találkoznak II. Erzsébettel. Ha ők találkoznak II. Erzsébettel, akkor azt nekik meg fogják mondani pontosan, hogy hova állhat, mit mondhat (ha kérdezi a királynő…), hogyan kell köszönni, hogyan kell meghajolni. Tehát ez szerintem jópofa dolog, de csak a hab a tortán. Az én véleményem szerint az lenne a fontos, hogy a hétköznapokban tudjunk viselkedni, köszönni, bemutatkozni.

– fogalmazott dr. Schiffer Miklós szerző, stílustanácsadó.

További képekért kattintson a fotóra!

Praktikus tanácsok a mindennapokban

A könyv éppen ezért ilyen praktikus dolgokkal foglalkozik, az sms és ímél használatától a vendégségig és ajándékokig, a családi élettől az utazáson át a terített asztalig. A szerző azt mondja: a nők nagyon vágynak arra, hogy tudjanak viselkedni a férfiak, azonban ezek átörökítése az elmúlt évtizedekben elsikkadt, így meg kell nekik tanítani.

Öt lényeges teendő

Schiffer Miklós szerint, ha leegyszerűsítjük, öt dolog a fontos: legyél udvarias, tudj köszöni és megköszönni, bemutatkozni, valamint légy pontos. Erre épül minden, főként ezek szoktak hiányozni. Így, ha ezek mennek, már nagy baj nem lehet…

 

Tarczy Gyula