A házszámtáblák meglétét ellenőrzi a Közterület-felügyelet

Hétfőtől megkezdte – a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendeletben foglaltak szerint – a házszámtáblák meglétének ellenőrzését a Közterület-felügyelet. Amennyiben hiányosságot tapasztalnak, első ízben figyelmeztetik az ingatlan tulajdonosát, azonban ha a későbbiekben a visszaellenőrzést követően sem pótolja a házszámtáblát, közigazgatási eljárást indíthatnak ellene.

Az ellenőrzést különösen indokolttá teszi, hogy október 1-jén kezdődik az országos népszámlálás, amely során a népszámláló biztosok munkáját nehezítené a nem megfelelő vagy hiányos számozás.

A megállapított házszámokat a helyi önkormányzati rendelet értelmében az ingatlan tulajdonosának kell – a közterületről jól látható módon – az ingatlanon feltüntetnie, ha pedig ezt elmulasztja, az közigazgatási eljárást vonhat maga után – tájékoztatta szerkesztőségünket Bodrogi László felügyeletvezető. Ez most különösen indokolt, hiszen hamarosan kezdődik a népszámlálás, de például egy esetleges baj esetén az országos mentőszolgálat, rendőrség vagy katasztrófavédelem munkatársainak is nagy segítséget jelent. A hét első két napjában több mint 20 utcában hajtottak végre ellenőrzést a munkatársak és már most 250 esetben kellett intézkedniük.
   

Már megtörtént a felülvizsgálat

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a város teljes területére kiterjedő házszám-felülvizsgálatot végzett az utóbbi években. Ennek eredményeként a város ingatlanjai túlnyomó többségének a házszám-megállapítása megtörtént.

A megállapított házszámok területrészenkénti bontásban, utcánként megtekinthetőek a http://varos-haza.nyiregyhaza.hu/ugyintezes/cimfelulvizsgalat internetes oldalon, ahol a közgyûlés által elfogadott házszám-megállapító határozatok is fellelhetőek. A jegyzői hatáskörben hozott határozatok ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályának ügyfélszolgálatán tekinthetőek meg, előzetes időpontfoglalás mellett.

Amennyiben a megállapított házszámokkal kapcsolatosan kérdés merül fel, a 42/524-524/392 és 183 mellékeken, illetve az igazgatas@nyiregyhaza.hu e-mail-címen érdeklődhetnek az ügyfelek.