A FATUM Nyíregyháza és a Blue Sharks csapata gyűjtött adományt

Céljuk az volt, hogy minden gyermek kapjon ajándékot, valamint hasznos eszközöket. Többek között készségfejlesztő játékokat, sport eszközöket, valamint ruhákat is eljuttattak a gyerekeknek. Nyíregyházi Sportcentrum szakmai igazgatója, Sitku Ernő elmondta:

Néhány héttel ezelőtt gondoltuk úgy, hogy megpróbálunk valamilyen kezdeményezéssel segíteni azokon a gyerekeken akikkel a Mentor Alapítvány az együttműködő partnerünk foglalkozik, dolgozik. Megpróbáltunk készségfejlesztő, képességfejlesztő játékokat gyűjteni és ezeket még karácsony előtt átadni a Mentor Alapítványnak. Úgy gondolom, hogy pozitív fogadtatása volt ennek a szurkolóink körében, hiszen sok játék érkezett hozzánk, sőt olyan játék is ami nem ebbe a kategóriába tartozott, sőt ruhaneműk is jutottak el a csapathoz. Ezeket pedig szeretnénk az Otthon Szeretetszolgálatnak adni, bízom benne, hogy megfelelőképpen tudja majd használni mindenki, remélem sok gyerek fogja örömét lelni ezekben a ajándékokban.

A Mentor Alapítvány több éve együttműködik a Blue Sharks csapattal. A fő tevékenységük az, hogy a gyerekek egészségét megóvják, valamint a társadalmi esélyegyenlőségért küzdenek. Nem csak a Blue Sharksnak, de a Fatum nyíregyháza csapatának is fontos, hogy segítsen a rászoruló gyerekeken. A FATUM Nyíregyháza egyik játékosa, Szabó Lili elmondta, hogy csapattársaival együtt ők is segítettek ajándékot szerezni.

Egyrészt nagyon örülök, hogy ennyi ajándék érkezett be és az is nagy öröm számomra, hogy tudunk segíteni ebben a jótékonysági akcióban. Én is nagyon szeretek jótékonykodni, ezért fontosnak tartottuk, hogy segítsünk másokon, és remélem nagyon örülni fognak a gyerekek ezeknek a szép ajándékoknak és játékoknak.

Ami a Kék Cápákat illeti, a kosárlabda együttes a listavezető és még veretlen Veszprém vendége lesz, a házigazda eddigi mind a 12 mérkőzést megnyerte, így nem vár könnyű találkozó a csapatra. A Fatum Nyíregyháza szombaton hazai környezeteben lép pályára, az ellenfél a Kaposvár lesz. A két együttes pár napja találkozott a Somogyiak otthonában. Akkor 3:1 re a mieink győztek, így előnnyel várhatják a visszavágót. A mérkőzést a tiszavasvári úti Zrínyi csarnokban rendezik. A csapat egyik játékosa Tóth Fruzsina a héten rangos elismerést vehetett át a Magyar Röplabda szövetségtől, ő lett az év női utánpótlás játékosa.


A felkészülést nehezítette, hogy a héten CEV kupa mérkőzést játszott a gárda Franciaországban, így nem a legfrissebbek a játékosok, ennek ellenére a nyíregyházi csapat számít esélyesnek, és ha győz akkor a legjobb 4 közé jut a magyar kupában.


Horváth Kíra