A csillagos ég a határ - Tarjányi István kerekesszékes vívó ideális körülmények között készülhet
Fotó: Szarka Lajos

Eredményességi támogatást kap a jövőben Tarjányi István. A kerekesszékes vívó a Nyíregyházi Sportcentrum színeiben indul mostantól a nemzetközi versenyeken. A cél az, hogy a párizsi játékokon is ott legyen. 

Tarjányi István számára mozgalmas volt a 2021-es év. A kerekesszékes vívó élete első paralimpiájára utazott Tokióba, ahol párbajtőrben és kardban is indulhatott. Ősztől már a Nyíregyházi Sportcentrum színeiben versenyezhet tovább, a Sportcentrum ugyanis több szakágat átvett az NYVSC-től. 

- István a sportág zászlóvivője, és most egy eredményességi támogatást kötöttünk vele, mely 2022 végéig szól. Ez egy komoly keretösszeg, de ezen felül masszőrrel, erőnléti edzővel, fizioterapeutával is szeretnénk segíteni a munkáját - mondta Dr. Mohácsi Máté, a Nyíregyházi Sportcentrum sportigazgatója. 

Pákey Béla edző elmondta, Tarjányi Istvánnak edzőtársa is van. Csépke Bence a jövő héten esik át az orvosi bizottság vizsgálatán. 

- Ekkor lesz a klasszifikáció, egy bizottság dönt majd arról, hogy elfogadják, ő is parasportoló. Örülünk annak, hogy István ilyen komoly támogatásban részesül, bízunk abban, hogy éremért harcolhat majd a következő paralimpián - mondta Pákey Béla edző. 

Tarjányi István számára nagy segítséget jelent, hogy megfelelő körülmények között készülhet. 

- Ilyen háttérrel sokkal könnyebb lesz jó eredményeket elérni, már érzem a pozitív hatását. A határ ettől kezdve a csillagos ég - mondta Tarjányi István kerekesszékes vívó.  

Tarjányi István is utazik a pisai világkupa versenyre, decemberben pedig az országos bajnokságon szeretne jól szerepelni.