„A Continentalnál ismert az, hogy érdemes Nyíregyházára üzletet hozni”

Dinamikus fejlődésen ment keresztül a Continental nyíregyházi gyára az elmúlt években. A siker egyik fontos összetevője a városvezetéssel való kiváló együttműködés volt.  A cég célja 2020-ban a minőségi gyártás, a költséghatékonyság és az emberi kapcsolatok további fejlesztése. 

Az elmúlt években folyamatos kapacitásbővítés zajlott a Continental nyíregyházi gyárában. Így biztonsággal tudják kiszolgálni vevőiket. 2020 nem tűnik könnyű évnek a járműipar és a világgazdaság lassulása miatt. Újabb kihívásokkal kell szembenéznie a cégnek mondta el Adorján Zoltán a ContiTech Magyarország Kft. ügyvezetője.

Nem kell azonban félnünk attól, hogy Nyíregyháza nehéz helyzetbe kerül, hogy ha tudjuk azokat a mutatókat teljesíteni, amit kitűztünk magunk elé. Ez a három mutató a költséghatékonyság, a minőség és az emberi kapcsolatok. Egy német igazgatónkat idézném és ez mindenképpen leírja az elmúlt időszakot: „A Continentalnál ismert az, hogy Nyíregyházára érdemes üzletet hozni”. Én úgy gondolom, hogy ez nem csak a cégnek, hanem a városnak is elismerés, hiszen az elmúlt években a várossal szoros együttműködésben tudtuk bővíteni a tevékenységünket.

– mondta el Adorján Zoltán, a ContiTech Magyarország Kft. ügyvezetője.

A Continental nyíregyházi gyárban 1962 óta folyik különböző gumiipari termékek gyártása. A 70-es évek elejétől gyártott légrugók fejlesztése és előállítása is ehhez a gyárhoz kötődik. A társaság 2004 novemberében olvadt be a Continental ContiTech divíziójába, 2014 óta pedig ContiTech Magyarország Kft.-ként folytatja működését. Napjainkban a cég a műszaki gumitermék-gyártás 3 nagy piaci területén is aktívan részt vesz: a kaucsuk-keverékek, kamionokhoz, vezető ülésekhez, vasúti kocsikhoz és kabinokhoz kötődő légrugó rendszerek, járműipari hűtő-fűtő tömlők gyártásában és értékesítésében, valamint egyes légrugó termékek fejlesztésében.