A bérunió kérdésköre volt a legfontosabb a 2017-es évben, a néppártosodás mellett

Az elmúlt esztendőt értékelő csütörtöki sajtótájékoztatón, melyen Adorján Béla megyei alelnök is részt vett, hangsúlyozták: szerintük az az Európai Unió, amelyben Magyarország tagként részt vesz, az nem egy jól működő unió, ugyanis Magyarország és a magyar emberek másodrangú partnerek ebben a szövetségben, ezen szeretnének ők jelentősen változtatni.

A 2017-es évüknek az egyik legkiemelkedőbb kampánystratégiai kérdésköre a bérunió bevezetésének, lehetőségének a kidolgozása volt. A mindenféle, szerintük káros sajtóhíreket cáfolandó, az országos vezetőség korábbi kijelentéseit megerősítve elmondták, hogy a Jobbik önállóan indul a 2018-as választásokon.

Dr. Fülöp Erik, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke elmondta:

Mind a 106 egyéni körzetben önálló jelöltet indítunk. Nem beszélhetünk sem közös listáról, sem pedig egyéb együttműködésről egyetlenegy párttal sem, tehát pártszövetség kizárását is mondhatjuk, hiszen az a célunk, – mivel a legjelentősebb és igazából az egyetlen ellenzéki erő a Jobbik Magyarországért Mozgalom – hogy a 2018. április 8-i választáson a 106 egyéni jobbikos induló nyerjen.