21. alkalommal rendezik meg szombaton a Paragrafus Kupa kispályás labdarúgó tornát
A Bem tornatermében fociznak majd.

Az első Paragrafus Kupán még csak négy csapat versengett – emlékezett Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző, a Magyar Jogász Egylet megyei szervezetének vezetőségi tagja a kispályás labdarúgó torna beharangozó sajtótájékoztatóján. A városházi eseményen kiemelték, idén már 21. alkalommal hívják életre a megmérettetést. A közszolgálatban és a közigazgatásban dolgozó játékosokból álló csapat találkozik majd a Bem József Általános Iskola tornatermében!

Dr. Szemán Sándor hozzátette:

Kettős célja van a Paragrafus Kupának. Először is fontos a mozgás, a sport és annak a népszerűsítése – emellett pedig a baráti, ismerősi kapcsolatoknak az ápolása is.

A március 30-ai, szombati Paragrafus Kupa első mérkőzése reggel 7.30-kor kezdődik majd és a csapatok kérésnek megfelelően idén mindenki játszik majd mindenkivel, így rövidülnek a mérkőzési idők is. 15 perces összecsapások várhatóak majd a Bem iskola tornatermében.

Dr. Kruták Gyula, a Magyar Jogász Egylet megyei szervezetének alelnöke kiemelte:

A fődíja a Kupának maga a Paragrafus Kupa, ami egy vándordíj, egy vándorserleg. Ha ezt valaki egymás után háromszor elnyeri, akkor már megtarthatja és a mi feladatunk egy új vándorserleg pótlása. Emellett van egy Fair Play kupa is, amelyet a korábbi törvényszéki elnök, Dr. Gyulai Gábor alapított – ezt a szakmai zsűri szavazata alapján mindig a legsportszerűbb csapat kap és nyer el.

Ezek mellett díjazzák a gólkirályt és a legjobb kapust is. A rendezvényen elhangzott, szeptemberben Záhonyban találkozik majd a Paragrafus Kupa válogatottja a Görögkatolikus Papi válogatottal. A szombati Paragrafus Kupa idei, szakmai zsűrijét, a játékvezetőket is az MLSZ biztosítja.

Kapcsolódó galéria

Paragrafus Kupa 2019 sorsolás