150 futballcsapat a megyében
Felkészülési tornákkal, pályázati lehetőségekkel is igyekszik segíteni a megyei labdarúgócsapatokat az MLSZ Megyei Igazgatósága. Több mint 150 sportegyesület tartozik a szervezethez.

Az országban az egyik legtöbb labdarúgócsapat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található. A nagypályás együttesek mellett egyre több a női és a futsal klub is. A megyei igazgatóság igyekszik segíteni a csapatokat, így több rangos felkészülési tornát szervezett a téli időszakban is.

– Nyírbátorban például a hétvégén zárul az egyik ilyen rendezvény, ahol összesen 30 meccsen játszanak az együttesek. Abban bízunk, hogy a megye továbbra is a legjobbak között marad, hiszen nagyon népszerű a labdarúgás – mondta Kvaka Árpád, az igazgatóság vezetője.  

Gondot okoz a csapatoknak, hogy mindössze öt nagyméretű műfüves pálya van a megyében, ahol tornákat lehet lebonyolítani. Ezen szeretnének változtatni a jövőben, és a lehetséges pályázatokra felhívják a települések figyelmét. De így is 30 százalékos önerőre van szükség, mely egy pálya esetében több tízmillió forintot jelent.

A megyei döntővel befejeződött a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság által szervezett futsal U15-ös torna, melynek csütörtök délután a Csengeri Sportcsarnok adott otthont. A négyes fináléban a Tarpa „B” együttese hibátlan teljesítménnyel szerezte meg az elsőséget a Filo „A”, a Csenger és a Nyírbátor csapatai előtt. A bajnok tarpaiak megyénket képviselik majd áprilisban az országos rájátszásban.

A négyes döntő eredményei: Tarpa–Csenger 3–1, Filo–Nyírbátor 4–1, Csenger–Nyírbátor 3–0, Tarpa–Filo 1–0, Filo–Csenger 6–0, Tarpa–Nyírbátor 4–2

Dankó László