Az Újpest érkezik
Az Újpest II ellen játszik vasárnap a Nyíregyháza Spartacus. Mátyus János vezetőedző győzelmet vár együttesétől.

– Ismét egy NB I-es csapat tartalék együttesével találkozunk, és ilyen szempontból kiszámíthatatlan az ellenfél, hogy kik szerepelnek – mondta Mátyus János. – De itthon játszunk, hazai közönség előtt, így mindenképp győzelmet várok. Nincs eltiltottunk, a korábbi sérültek pedig folyamatosan edzenek, így több labdarúgó áll rendelkezésre, azaz pozitívak az előjelek. Hazai meccs előtt mentálisan nem kell annyira pörgetnem a játékosokat, a saját szurkolóink előtt mindig könnyebb játszani. Érezzük a szeretetet, hogy mögöttünk állnak. Döntő lesz az, hogy az összeállítást eltaláljam, mert ezúttal a bőség zavarával küzdök majd, de megoldom, és a lehető legjobb csapat fog kiállni – mondta a vezetőedző.

Az elmúlt hétvégén a többi eredmény is jól alakult, így meglépett a Szpari. Számolgatni azért még nem érdemes.

Sok van még hátra a bajnokságból, de nem vagyunk szomorúak azért, hogy a Cegléd vereséget szenvedett. Mi magunkkal foglalkozunk, és a felkészülés során tettem egy ígéretet, hol fogunk zárni a végén, ezt most is tartom – fogalmazott Mátyus János.

A lilák is győzelemmel kezdték a tavaszt, 1–0-ra verték a Somos SE-t és a 9. helyen állnak a tabellán. Ősszel 4–1-re nyert a Nyíregyháza idegenben, akkor Igor Zofcák mellett Pölöskey Péter volt eredményes, utóbbi háromszor is. A vasárnapi meccs 14 órakor kezdődik a Városi Stadionban.

Dankó László