1 millió forint értékű adomány a Szülészet-Nőgyógyászati Osztálynak – Új eszköz érkezett

1 millió forintot ajánlott fel az Országos Magyar Vadászkamara Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Területi Szervezete a Jósa András Oktatókórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztálynak. Az összegből egy telemetriás eszközt vásároltak, így biztonságosabbá vált a vízben vajúdás.

Újabb adomány érkezett a Jósa András Oktatókórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztály alapítványának. 1 millió forintot ajánlott fel az Országos Magyar Vadászkamara Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Területi Szervezete. Ebből az összegből szereztek be az osztályra egy telemetriális eszközt, amellyel ezután még biztonságosabbá tudják tenni a vízben vajúdás időszakát.

Önmagában az, hogy egy egészségügyi intézmény felajánlást kap egy civil szervezettől, ez azt jelzi, hogy manapság már egyre többet tudnak a civil szervezetek a karitatív tevékenységre figyelni és fordítani. Természetesen mi ezt a jelenséget örömmel üdvözöljük és külön köszönjük.

– mondta el dr. Francz Mónika a Jósa András Oktatókórház telephelyi orvosigazgató-helyettese.

Az országban mindössze egy kórházban található ilyen műszer a nyíregyházin kívül. Előnye, hogy használható hagyományos szülésnél és vízben szülésnél egyaránt.

A vízben vajúdásnál növeli a biztonságot, mert rákötjük az anyuka hasára az adó fejet és egy külső egység fogja a magzatnak az állapotát jelezni. Ez nagyon nagy segítséget jelent a biztonság szempontjából, mert a vajúdásnak a folyamatos észlelését tudja lehetővé tenni.

– mondta el dr. Orosz László, a Jósa András Oktatókórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályának főorvosa.

Márciusban vezették be Nyíregyházán a kádban vajúdás és szülés lehetőségét, akkor szülőkádat kapott az osztály egy szegedi cég felajánlásának köszönhetően. A kismamák azóta is szívesen használják.

Március 26-tól indult a vízben való vajúdásunk és szülésünk újonnan és azóta már nyolc vajúdásunk és szülésünk volt a kádban. Nagyon szeretik, nagyon jó tapasztalataik vannak nekünk is és a kismamáknak is. Én már várom, hogy mikor lesz a következő.

– mondta el Enyedy Andrea, vezető szülésznő.

Ha valaki szeretne vízben vajúdni és szülni, kérje ki orvosa tanácsát, ha egészségi állapota megengedi lehetősége nyílik rá Nyíregyházán és ezzel az új eszközzel még biztonságosabban teheti meg mostantól.