Zenés mesejátékot próbálnak a Móricz Zsigmond Színházban

Sicc, a macska világhíres hőssé válik. A kedves kis mesealak persze nem ismert hősként kezdte, csupán egy volt a sok-sok kóbor macska közül. Egy nap aztán vándorútra kelt a barátaival, ahol sok-sok kaland és veszély várt rájuk.
A Sicc című mesét tűzte műsorára a Móricz Zsigmond Színház. A mesehős kicsik és nagyok körében is népszerű, könyvekből, sőt, még diafilmről is ismerhetik a történetét. A színpadra állított zenés játékot Kálmán Jenő ötletéből Kardos Tünde írta, aki a külön álló meséket egy kerek történetté gyúrta.

További képekért kattintson a fotóra!

– Ez egy kedves, egyszerű történet arról, hogy a mindennapokban hogyan válhatunk igazán hősökké, mondhatni szuperhősökké, anélkül, hogy szupererőnk lenne, csupán attól, hogy jók vagyunk, hogy segítünk másokon – mondta Kardos Tünde dramaturg. – Ez az előadás elsősorban az óvodásoknak készült, de még a kisiskolás korosztálynak is kedves lehet. De a színjáték megírásakor azt is szem előtt tartottam, hogy a gyerekeket kísérő felnőtteknek is nyújtson élményt. Igyekeztünk olyan humorral megszólalni, ami számukra is élvezhető.

A zenés játék története szerint Sicc Sün Piroskával és Róka Rudival eljut a cirkuszba, majd Afrikába repülnek, ahol sok veszélyhelyzetet átvészelve mindig mindenkin segítenek. A színielőadást a művészek a színészi játékuk mellett bábjátékkal is színesítik

Túl vagyunk a főpróba héten, ami elég fárasztó volt, de jó játszani ezt a mesét – mondta a Sicc figuráját alakító Varga Norbert. – Sicc alakjába bújni szórakoztató, jó szerep, mert a figura “jó fej”, mindenkin segít. A felnőtteknek szóló darabokban vannak nagy drámai hősök, ebben a gyermekdarabban pedig Sicc egy kis hős.

A Sicc nyíregyházi előadása ősbemutató. A premiert február 21-én, szombaton 11 órakor tartják a Művész Stúdióban.

F.A.

Fotó: Kohut Árpád