Wing Tsun szeminárium - Nyíregyházán továbbra is népszerű a harcművészeti ág

Wing Tsun Kung Fu szemináriumot tartottak Nyíregyházán. A Kelet-európai főinstruktor két napon keresztül oktatta a növendékeket. A harcművészeti ág továbbra is népszerű nem csak a fiatalok, hanem a felnőttek körében is. 

Folyamatosan csiszolják, javítják a mozdulatokat a Wing Tsun növendékek hogy tökéletes legyen.  Máday Norbert több mint harminc éve gyakorolja a harcművészeti ágat, és ma már sok olyan tanítványa van, akik szintén évtizedekkel ezelőtt kezdték a kung-fut. A Kelet-európai főinstruktor  rendszeresen ellátogat Nyíregyházára, hogy személyesen oktassa a tanítványokat, bár idén a járvány nehezítette a munkát. 

- Az elkötelezett tanítványok megmaradtak, rendszeresen járnak edzésekre, nem csak idehaza, hanem Lengyelországban is. Nekünk oktatóknak pedig ez további erőt ad a munkához - mondta Máday Norbert Kelet-európai főinstruktor, Wing Tsun  

A Wing Tsun Kung Fut egy kínai apácanő fejlesztette ki, így mozdulatai nem csak hatékonyak, hanem nők számára ideálisak is. A harcművészet segíthet egy esetleges támadás kivédésében. A mozdulatokat ezért is oktatják a rendvédelmi szerveknek. Nyíregyházán évek óta működik iskola, és egy éve egy saját edzőtermet hoztak létre. 

- Igyekszünk folyamatosan fejleszteni a termet, örülünk, hogy saját otthonra találtunk. Most a járvány miatt fokozottan figyelünk a higiéniára, folyamatosan fertőtlenítünk. Si Fu minden tavasszal és ősszel szemináriumot tart - mondta Kulcsár Róbert mester. 

A nyíregyházi iskola növendékeit rendszeresen meghívják különböző rendezvényekre, ahol bemutatókat tartanak. Teljes családok is járnak rendszeresen edzésekre, sok esetben a gyerek vette rá a szülőt, hogy próbálja ki ő is a harcművészetet. A tapasztalat azt mutatja, a fiatalok a hétköznapok során, így az iskolában is fegyelmezettebbek.