Wass Albert felolvasó maraton a Szent Imrében – „...mert elfut a víz, és csak a kő marad, de a kő marad!”

2023. február 24-én a Szent Imre diákjai és tanárai 4. alkalommal csatlakoztak a Kárpát-medencei felhíváshoz: Wass Albert műveiből olvastak fel 8 órán keresztül. A diákokat és tanárokat a Rákóczi Szövetség városi csoportjának tagjai követték, így ebben az évben már 18 óráig tartott a felolvasó maraton. 52 diák, 13 felnőtt olvasott prózai részleteket, verset vagy mesét.

– A bevezető után Ilyésné Tóth Viktória könyvtáros Wass Albert életét mutatta be előadásában, valamint néhány verset felvételről néztünk meg. A maratont minden évben meghívott vendég indítja, ebben az évben Nagy Szabina önkormányzati képviselő asszony volt a díszvendégünk.

A képen Csernyus Enikő, a Rákóczi Szövetség Szent Imre Ifjúsági Szervezetének elnöke, Ilyésné Tóth Viktória könyvtáros és Nagy Szabina önkormányzati képviselő

Csodaszép történettel ajándékozta meg a hallgatóságot, majd kedves és megszívlelendő gondolatokat mondott útravalóul a diákoknak. A nap folyamán gyönyörű leírásokat hallhattunk Erdélyről, hazaszeretetről és hitről, és számtalan alkalommal könnyeztünk a meghatottságtól. Kis kiállítás mutatta be az iskolai könyvtárban található Wass Albert könyveket, melyeket reményeink szerint a diákok és kollégák még sokszor fognak forgatni az év többi részében  tájékoztatta szerkesztőségünket az eseményről Csernyus Enikő, a Rákóczi Szövetség Szent Imre Ifjúsági Szervezetének elnöke.

Kapcsolódó galéria

Wass Albert felolvasó maraton a Szent Imrében