Vuelta-győztes csapat is érkezik - A holland sztárgárda is itt lesz a Tour de Hongrie-n

A koronavírus-járvány miatt "újratervezett" 2020-as Tour de Hongrie indulóit bemutató sorozatunkban örömmel jelenthetjük be hivatalosan is az első World Tour-együttes érkezését: a holland sztárcsapat, a Jumbo-Visma rajthoz áll az idei Magyar Körversenyen - jelentették be a szervezők hivatalos oldalukon. 

A profi kerékpársport egyik legrégebbi és legismertebb szereplőjéről van szó, a holland klub ugyanis 1984-ben – Kwantum-Decosol-Yoko néven – kezdte el gyűjteni sikereit (rögtön 1985-ben világbajnokot ünnepelhetett a legendás Joop Zoetemelk személyében), 1996 és 2012 között Rabobank néven égette bele magát a sportág históriás könyvébe, s 2019 óta viseli a Jumbo-Visma nevet.

Ami a nagy körversenyeket illeti, megannyi szakaszgyőzelem után az első összetett sikert 2007-ben az orosz Gyenyisz Mencsov révén érte el a klub a Vuelta a Espanán.A Jumbo-Visma aktuális keretének legnagyobb sztárja a szlovén Roglic, aki a 2019-es Vuelta-győzelem és Giro-harmadik hely után ebben az évben a Tour de France-ra összpontosít, ahol csapattársa, a holland Steven Kruijswijk volt tavaly az összetett harmadik helyezettje. Nemcsak ők ketten, hanem egy „harmadik dudás is ott lesz a csárdában”, a Francia Körversenyre készül a 2017-es Giro d’Italia győztese, a holland Tom Dumoulin is. A nagyágyúk közé sorolhatjuk a négyszeres Tour de France-szakaszgyőztes holland Dylan Groenewegent, a Tour de France-negyedik holland Robert Gesinket vagy a négyszeres időfutam-világbajnok, ötszörös Tour de France-szakaszgyőztes német Tony Martint is.

A Tour de Hongrie szervezői korábban már két csapat érkezését hivatalosan is bejelentették, eszerint az új időpontra tervezett magyar viadalon indul a spanyol Kometa-Xstra (Continental Team) és a szlovén Adria-Mobil (Continental Team) is. A verseny Nyíregyházát is érinti, itt lesz az egyik szakasz célja. 

A 41. Tour de Hongrie programja:
1. szakasz, augusztus 29., szombat: Esztergom–Esztergom, 118 km
2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: Debrecen–Hajdúszoboszló, 158 km
3. szakasz, augusztus 31., hétfő: Karcag–Nyíregyháza, 182 km
4. szakasz, szeptember 1., kedd: Sárospatak–Kazincbarcika, 171 km
5. szakasz, szeptember 2., szerda: Miskolc–Gyöngyös–Kékestető, 188 km