Világhírű musical, Király Lindával a főszerepben Nyíregyházán

Világhírű musical, Király Lindával a főszerepben Nyíregyházán

Végre Nyíregyháza is megismerheti a világhírű musicalt, melyet tíz éve játszanak folyamatos telt házzal, a világ minden táján. A Tallós Rita rendezte Anyatigrisek főszereplőjével, Király Lindával beszélgettünk, akinek öt oktávot átfogó hangja, dinamikus, szívből jövő előadásmódja biztos garancia. (Megjelent a Nyíregyházi Napló július 23-ai számában.)

 

– Amyt, a naiv kismamát játszod. Úgy tudom, gyerekkorod óta igazi anyatigrisnek tartanak. Mennyire érzed magadénak a szerepet?

– Ez nagyon vicces, mert az öcséim tényleg így hívnak. Valamilyen szinten bennem van, hiszen mindenkit védek, ápolok és jót akarok. Ráadásul, egy olyan karaktert alakítok, aki rózsaszín ködben él és fogalma sincs a valóságról. Az egész darab arról szól, hogy szép lassan a barátaim felvilágosítanak.

– Hogyan tudjátok az anyaság mélységeit úgy megmutatni, hogy beleilljen egy kellemes, nyáresti kikapcsolódásba?

– Sok-sok humorral! Mivel mindenki máshol tart az életében, különböző nézőpontok keverednek. Emiatt nagyon vicces lesz! Plusz, majdnem minden dal ismert musicalre hajaz. A világ legnagyobb darabjaiból lehet felismerni dallamvezetéseket.

– A darab, a „női színházat” megtestesítő, női lélekkel foglalkozó, Liliom Produkció első nagyszabású előadása. Mottótok: „Nők, nőkről – nem csak nőknek”. Miért ajánlod mégis férfiaknak?

– Pontosan azért, hogy értsék meg, min megyünk keresztül. Ez egy nagyon nagy lehetőség arra, hogy beleássanak a világunkba. Amikor az öcsém, Viktor először látta a főpróbát, röhögve jött hozzám, hogy: „Úristen, a feleségem pont ezen megy keresztül, nem is gondoltam volna. Most már mindent értek.”

– Dívaként ismerünk. Ez viszont egy egészen más szerep. Mit vártál ettől a darabtól? Miért vállaltad?

– Nagyon szeretem a kihívásokat. Az Operaház Fantomja óta nem vállaltam szerepet színházban és nagyon hiányzott. Musical és közben vígjáték. Ez eleve felkeltette az érdeklődésemet. Ráadásul olyan témáról van szó, ami sok-sok nőt érint. Úgyhogy nagyon büszkén vállaltam.

Hálás szerep

– A „nőtársadalomban” sokszor rengeteg bántás, megfelelési kényszer, ítélkezés, „rossz anya” érzés kering. Mit gondolsz, adhat ez a darab valamilyen feloldozást ezek alól?

– Abszolút bízom benne! Ez a lényege az egész darabnak! Lehet, hogy mindenkinek más a felfogása, de ugyanazon megyünk keresztül. Összetarthatunk és humorral meg tudjuk beszélni.

– A darab óta máshogy tekintesz a gyerekkorodra, édesanyádra, nevelési eszközeire?

Épphogy egyéves voltam, mikor megszülettek az öcséim, akik egypetéjű ikrek. Ráadásul, egy ismeretlen országban, még a nyelvet sem beszélték a szüleim. Teljesen megértettem, hogy milyen nehéz lehetett nekik. Ez a darab óriási belátást adott nekem arról, hogy min mehetett keresztül az én anyukám. Nagyon szerencsés és hálás szerep, sok mindent tanultam.

(Szerző: Molnár-Körtvélyfáy Zsófia)