Világbajnoki szőnyegen tréningezhetnek
Fotó: Szarka Lajos

Egy hete még atléták népesítették be az Atlétikai Centrumot, most szombaton viszont az épület első emeletén kialakított judo terem telt meg. Új, 300 négyzetméteres tatamit kapott a terület, hivatalosan ezzel adták át azt a sportolóknak. 

- Ez a tatami 2021-ben a Magyarországon rendezett világbajnokságon volt, azaz ezen küzdöttek a világ legjobbjai, ezért is látható az oldalán a Hungary felirat. Nyíregyházán egy komoly központ alakulhat ki, örülünk, hogy ilyen környezetben edzhetnek majd a fiatalok - mondta Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke. 

A szövetség vezetése nem érkezett üres kézzel, 50 judo ruhát adtak át a nyíregyháziaknak. 

- A Judo a kiemelten támogatott sportágak közé tartozik, az elmúlt években az egyik legeredményesebb volt. Bízunk abban, hogy 10-12 év múlva ebben a sportágban is lehet olimpikonja Nyíregyházának - mondta Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. 

A létesítményben kicsik és felnőttek egyarán tréningezhetnek. 

- Amikor az Atlétikai Centrumot megterveztük, az volt a cél, hogy több sportágnak is helyet biztosítson, így a judo terem mellett tollaslabda pálya és vívóterem is van az épületben - tette hozzá Dr. Kovács Ferenc polgármester. 

Az eseményen kárpátaljai sportolók is részt vettek, akikkel eddig is szoros volt a kapcsolat. A háborús helyzet miatt a szövetség igyekszik nekik mindenben segíteni. 

Kapcsolódó galéria

Judo terem átadó az Atlétikai Centrumban