VII. Szépkorúak Sporttalálkozója – Mintegy ötszázan sportoltak az Atlétikai Centrumban

Hetedik alkalommal rendeztek Szépkorúak Sporttalálkozóját, idén mintegy ötszázan vettek részt az eseményen. A város nyugdíjasai tizenegy sportágban mérhették össze tudásukat Nyíregyháza legújabb sportlétesítményében, az Atlétikai Centrumban.

Felvonulással kezdődött a VII. Szépkorúak Sporttalálkozója csütörtökön délelőtt. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nyíregyházi Sportcentrum Kft. idén is várta az 55 éven felülieket, hogy női és férfi kategóriákban, külön korcsoportokban és sportágakban induljanak a találkozón.

Reggeli felvonulás

Ez egy örömteljes nap, szelíd küzdelem, amit ilyenkor látni szoktunk, ezt mindenkit jól konzervál. Rendkívül büszke vagyok a nyugdíjasokra, mert ilyen felvonulás még az aktív között sem sokszor látható, legfeljebb a profi sportolók között. Nagyon nagy boldogság, hogy ilyen frissek még a mi nyugdíjasaink és az, hogy jókedvvel együtt vannak ezen a napon, az nagyon megnyugtató és kellemes látvány, nagyon jó tapasztalat.” – mondta Telepóczkiné Farkas Márta, a Nyíregyházi Idősügyi Tanács titkára.

11 sportág

A nevezés idén is díjtalan volt, végül mintegy ötszázan gyűltek össze az Atlétikai Centrumban. Asztalitenisz, atlétika, kislabdadobás, ultiverseny és játékos ügyességi sorverseny is várta a résztvevőket. A Szépkorúak Sporttalálkozóját hét évvel ezelőtt Dr. Kovács Ferenc polgármester kezdeményezésére indították, az önkormányzat pedig azóta is támogatja a rendezvényt.

Sportolási lehetőségek városszerte

Nagyon fontos a városvezetés részére, hogy az idősek megtaláljanak minden lehetőséget, hogy sportolni tudjanak, mert ugye tudjuk, hogy egyetlen kincsünk van a világon. Ez az egészségünk, amiért a mindennapokban tennünk kell. Ezek a rendezvények, sportesemények, egészségmegőrző programok mind-mind azt a célt szolgálják, hogy minden korosztály megtalálja a magának és magához való sportolási lehetőséget. Ezt a célt szolgálják a városban nem rég épült létesítmények is, mint ez az Atlétikai Centrum, a Városi Uszoda, a szabadtéri kondiparkok, a rekortán futókörök, a teqball és pingpong asztal kihelyezések, az új kosárlabda pályák, amelyek mind azért jöttek létre, hogy az emberek, a családok, a fiatalok, a gyerekek, a szépkorúak, mindenki megtalálja a mozgásformát, amit szeret.” – mondta Nagy Szabina önkormányzati képviselő a megnyitón.

Eredményhirdetés

A szépkorúak két külön csoportban mérték össze ügyességüket, 55 és 65 év közöttiek, valamint a 65 év felettiekre voltak bontva a versenyszámok. Az eredményhirdetésen a város alpolgármestere, dr. Ulrich Attila is gratulált a résztvevőknek.

Az Idősügyi Tanács ülésein felmerülnek különböző dolgok és jó régen felmerült az is, hogy nincs olyan szabadidős sportvetélkedő a szépkorúak számára, amelyre el tudnak jönni, különböző korosztályokban versenyezhetnek és jól érezhetik magukat. Ezért indult el hét évvel ezelőtt a kezdeményezés. A covid az elmúlt években sajnos itt is közbeszólt, de most újra lehet találkozni, ma például ötszázan vannak itt. Ezek alapján is nyilvánvaló, hogy ez egy jó kezdeményezés, rengeteg versenyszám van.” – tette hozzá az alpolgármester.

Az oklevelek, érmék és kupák átadása után ebéddel is várták a szépkorúakat az Atlétikai Centrumban.

Kapcsolódó galéria

Szépkorúak sporttalálkozója - verseny