Viharos széllel dörömböl a hidegfront
Fotó: Illusztráció

A frontális felhőzet dél felé elhagyja hazánkat, mögötte felhőátvonulásokra számíthatunk többórás napsütéssel. Délután vastagabb felhők érkeznek észak felől, és elszórtan fordulhat elő zápor, estétől növekvő eséllyel hózáporok is lehetnek. Egy-egy helyen az ég is megdörrenhet – írja az Országos Meteorológia Szolgálat. 

A nyugati, északnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik, ezért a meteorológiai szolgálat veszélyjelzést adott ki több megyére. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 10 fok között valószínű, de az északkeleti határnál ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. Késő estére -2 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Észak felől átmenetileg nagyobb területen csökken, majd nyugat felől ismét növekedni, vastagodni kezd a felhőzet. Helyenként előfordulhat hózápor, zápor. A nagy területen erős, viharos északnyugati szél az éjszaka második felében veszít erejéből.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően -5 és +1 fok között alakul, azonban a kevésbé felhős, szélcsendes, fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet.

 

Forrás: hirado.hu