Vidám bérlet és különös szilveszter a színházban

Idén ismét ajándékozhatnak úgynevezett Vidám bérletet szeretteiknek. A Móricz Zsigmond Színház zenés és vígjátékokat kínál, aztán vacsoralehetőséggel egybekötött élő szilveszteri műsort, közben egész decemberben válogathatnak a Szindbád gazdag mozi- és programkínálatából.

Néhány napja már a hivatalos és ünnepélyes átadás után fogadja vendégeit a Szindbád. Fekete komédia, előszilveszteri koncert, művészmozi és a gyerekek Ringató foglalkozása várja Kosik Anitával a Színháztörténeti Rendezvénytér vendégeit az esztendő utolsó hónapjában. December 8-án például Spiró György darabja kerül színre, melynek előadója Juhász Bori és Kokas Róbert. A rendező Tóth Zolka. December 29-én előszilveszteri koncertet ad a nyíregyházi Hobo Tribute Band, melynek vendége Pregitzer Fruzsina. Csütörtökönként aztán jön a mozi, illetve hétfőtől vasárnapig kínálja állandó programjait az intézmény.

„A Szindbádban van egy színháztörténeti tárlat a felső emeleten. Itt egy 3D-s mozi kapott helyet, ahol egy színháztörténeti kisfilmet vetítünk. Négy kort mutatunk be. A szereplők a Móricz Zsigmond Színház társulatának a tagjai. Ezen kívül egy virtuális szemüveggel is lehet találkozni. Könnyen a színpadon találja magát a látogató, ahol előadhat a Rómeó és Júliából egy-egy részletet. Egy híres monológot mondhatnak el, és a virtuális közönség értékeli az előadást. Ezen kívül nagyon tetszik a látogatóknak a virtuális öltöztetőtükör és greenbox. Korhű ruhákba és hátterek mögé lehet beállni, így készíthetnek képeslapot, fényképet magukról, amit e-mailben hazaküldhetnek, és ez megmarad örök emléknek” – mesélt a lehetőségekről L. Tanyik Eszter, a Szindbád szervezési vezetője.

Már novemberben dobozba került a Duna TV szilveszteri műsora, melyet a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban rögzítettek. Nyíregyházi és egykori nyíregyházi művészekkel, sztárokkal. Ennek sikerén felbuzdulva tervezett a teátrum szilveszter estére egy zenés-szórakoztató estét, melynek szereplői a társulat tagjai, illetve vendég lesz a Cantemus, a Talamba Ütőegyüttes és Muri Enikő. Nagy része egyezik a tévés felvétellel, de újabb dalok és újabb szereplők is fellépnek majd az élő műsorban.

„Vannak futó előadásokból is számok. Pl. a nagysikerű Édes Charityből nem hagyhattuk ki, hogy ne válogassunk, mert az nagy közönségkedvenc, és abban van egy-két nagyon hangzatos szám, amit nagyon szeretnek az emberek. De összeválogattunk régi nagy kedvencekből is. Horváth Margit a Hello, Dollyból fog énekelni, Gulácsi Tomi a Bob hercegből fog előadni, szóval régi klasszikus nagy kedvencek is műsorra kerülnek, akár más koreográfiákkal. De mondhatom a Bál a Savoybant, az is régi előadás, amiből lesznek dalok. Emellett egészen újszerű dalok, táncok és olyan zeneművek szerepelnek, amelyek kifejezetten erre a gálára készültek” – fogalmazott a szilveszter kapcsán Horváth Illés, az est rendezője.

E sok szépség mellett számoljanak a Vidám bérlettel is, mely kedves karácsonyi ajándék lehet. Zenés darabok és vígjátékok szerepelnek a négyes összeállításban. December 28-án A napsugár fiúk, január végén a Legénybúcsú lesz műsoron, majd a folytatásban a bemutató előtt álló musical, az Idétlen időkig, illetve egy korábbi sikerdarab, az Új stílusgyakorlatok, melynek három szereplője Horváth László Attila, Illyés Ákos és Tóth Zolka.