Vereség - kikapott Dunaújvárosban a Szpari
A 22. fordulót rendezték az NB-I-ben.

Labdarúgó NB-I OTP Bank Liga, 22. forduló

Dunaújváros-PASE - Nyíregyháza Spartacus 3-0 (1-0)

Dunaújváros, 500 néző

Jv: Erdős József (Albert, Király)

Dunaújváros: Nagy – Hidvégi(Thiago 88.p), Vaskó, Szekeres, Villám – Orosz(Jakab 83.p), Csehi, Nikházi, Farkas, Petneházi(Lázár 77.p)– Eppel

vezetőedző: Artner Tamás

Nyíregyháza: Balogh - Kostic, Szokol(Seydi 46.p), Kovacevic, Ivanovs, Bosnjak - Arziani, Zofcák - Pekár(Dartsimelia 69.p), Halenár - Rezes (Törtei 75.p)

vezetőedző: Mátyus János

A Szpari kezdte a találkozót, és az első percekben egy-egy szöglet jelezte, hogy mindkét együttes számára a győzelem a cél. A Nyíregyháza játszott lendületesebben, Arziani egy távoli lövéssel is próbálkozott, de fölé szállt a labdája, Rezes fejesét pedig Nagy fogta. A másik oldalon az exnyíregyházi Petneházi harcolt ki szabadrúgást, mely után Nikházi ollózott, de a bal kapufát találta el a 8. percben. Négy perccel később Bosnjak beadására Rezes érkezett, de centikkel mellé fejelt, majd Halenár lőtt 20 méterről de ez is elkerülte a kaput. Az első negyedórában több ígéretes támadása volt a Szparinak, de gólt nem sikerült lőni. A 25. percben Orosz tette be szélről a labdát, de Csehi hibázott középen. Mindkét együttes szélről történő beadásokkal próbálkozott, majd Pekár lőtt távolról, de Nagy megfogta a labdát. A 35. percben viszont gólt szerzett a Dunaújváros. Hidvégi beadását még sikerült kifejelni, de nem tudtak tisztázni a nyíregyházi védők, a labda pedig Nikházi elé került, aki közelről a kapuba lőtt, 1-0. A kapott gól után nagy lendülettel támadott a Spartacus, Kostic beadása után kifejelték a labdát a hazaiak. Beszorult a Dunaújváros, végig a kapujuk előtt volt a labda, egyenlíteni azonban nem sikerült az első félidőben, maradt az egy gólos hazai vezetés. A szünetben cserélt Mátyus János, és egyértelmű volt a szándék. Seydi személyében egy támadó érkezett a védő Szokol helyére. A második félidő is egy-egy szöglettel indult, de egyik sem volt veszélyes. Az 55. percben Seydi érkezett egy beadásra, de kicsit a háta mögé ment, és a sarkáról felpattanó labdát megfogta Nagy. A játékrész elején szervezetten védekezett a DPASE, nehéz volt rést találni. Az 59.percben Bosnjak végzett el szabadrúgást 20 méterről, de a hazai kapus hárította a léc alá tartó labdát. Kevés volt a lehetőség ebben a periódusban, főként mezőnyjáték folyt. Dartsimelia is pályára lépett a Szpariban, valamennyi csatárát beküldte Mátyus János. A 71. percben viszont megfogyatkozott a csapat, Bosnjak könyökölte le Nikházit, a játékvezető pedig kiállította a védőt. Rezes helyére így a bal oldalra Törtei állt be. A 78. percben újabb gólt szerzett a Dunaújváros. Eppel kapott jó labdát a jobb oldalról, és a rövid sarokba lőtt tíz méterről, 2-0. Nem sokkal később Halenár esett el a 16-oson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A másik kapu előtt Hidvégi lőtt 15 méterről mellé. A 92. percben viszont büntetőt kapott Zofcák szabálytalansága után a DPASE, melyet Nikházi értékesített, beállítva a 3-0-ás végeredményt.

Dankó László