Vereség az ETO-tól - kikapott idegenben a Nyíregyháza Spartacus

A listavezető győri csapat vendége volt a Nyíregyháza Spartacus. A mieinknél több helyen változott a kezdő a legutóbbi meccshez képest. 

ETO FC Győr - Nyíregyháza Spartacus 3-1 (2-1)

Győr 

Jv: Szilasi Szabolcs ( Lémon Oszkár, Mohos Milán)

ETO: Horváth T. - Kovács K, Vári, Gengeliczki, Kalmár, Bagi, Szánthó, Vashkeba (Borbély 58.),Szimcso, Charizopulos(Lovrencsics 81.), Andric (Horváth Z. a szünetben)

vezetőedző: Boér Gábor

Nyíregyháza Spartacus: Jova - Svedyuk, Fodor, Végső, Gulyás, Papp M.(Kovác A. 55.), Busai (Ötvös 77.), Sinanovic, Tóth B. (Kártik 77.), Kovács N., Hornyák

vezetőedző: Zoran Spisljak

A Szpari kezdte a találkozót. Bátran kezdtek a mieink, az első öt percben többet birtokolta a labdát a Spartacus, majd kiegyenlített lett a találkozó. A pálya közepén folyt a játék, az első tíz percben nem alakult ki helyzet egyik kapu előtt sem. A 16. percben megszerezte a vezetést a Szpari, egy fellőtt labda után Tóth Barna fejjel csúsztatott, Hornyák Marcell elé került a labda, aki 16 méterről a kapuba lőtt, 0-1! Nem volt érdemtelen a vezető találat, előtte már két lövés is elkerülte a győri kaput. Gyorsan jött a válasz hazai részről, a 22. percben egyenlített az ETO, Andric végezte el a szögletet, és a kapuba csavart, 1-1. A Szpari gyorsan visszavehette volna az előnyt, de Tóth B. fejese centikkel ment mellé a 24. percben. A gyors gólváltás után ismét mezőnyjáték következett, majd a 33. percben a győriek másodszor is betaláltak, Szimcso volt eredményes. Kalmár balról érkező beadása után lőtt a kapuba, 2-1. Próbált egyenlíteni a Nyíregyháza, és az utolsó két percben előbb egy szöglet, majd egy indítás után alakult ki lehetőség a hazai kapu előtt, de mentettek a védők. Az első félidő után az ETO vezetett.  

Félidei statisztika: Kaput eltaláló lövés 2/1, Lövés a kapu mellé 1/2, Szöglet: 2/1, Labdabirtoklás 49/51 % 

Győri lövéssel kezdődött a második félidő, elkerülte a labda a kaput. A 49. percben viszont már növelte előnyét a hazai csapat, egy beadás utáni Horváth fejest Jova még hárított, a kipattanót viszont Szánthó a kapuba lőtte, 3-1. Két perccel később megint Szánthó veszélyeztetett, de Jova hárította a lövést. Több kemény belépő is jellemezte a meccset, a hazaiak egy óra alatt öt sárga lapot is begyűjtöttek, a mieinknél csak Busai kapott lapot. Próbált szépíteni a Nyíregyháza, előbb egy szabadrúgás után ment mellé a labda, majd az utolsó passzokba csúszott hiba, így nem alakult ki nagy helyzet. Tóth Barna kapta a második sárgát a Szparinál, majd a játékvezető a kispadoknál a két csapat másodedzőinek, Makra Zsoltnak és Purguly Árpádnak a pirosat mutatta fel, miután összeszólalkoztak. A 86. percben Kovács N. lőtt mellé a bal oldalról, majd egy szöglet után tisztáztak a hazaiak. A végére még jutott egy Sinanovic beadás melyet fogott Horváth T., majd Ötvös távoli próbálkozását is hárította a kapus. A 94. percben aztán egy szabálytalan belépő miatt Gulyást kiállította a játékvezető. Az erdmény nem változott, a Győr megnyerte a mérkőzést.