Véradó önkénteseket várnak a kórházban, hogy ne kelljen átütemezni a műtéteket
Fotó: Illusztráció

A sajtóból tudott tény, hogy országos vérhiány van jelenleg, aminek egyik oka, hogy a korábbi, pandémiás időszakban kevesebb operációt végeztek, amelyek száma most érthetően megszaporodott. 

Ezért a véradás fontosságára hívta fel a figyelmet a múlt heti, városi közgyűlésen dr. Adorján Gusztáv, aki ezúttal a kórház főigazgatójaként kért segítséget a lakosságtól. Dr. Adorján Gusztáv mindenekelőtt köszönetet mondott a COVID első hulláma alatt tanúsított fegyelmezettségért és odafigyelésért Nyíregyháza lakosságának, valamint mindenkinek – beleértve a civil összefogást – aki bármilyen formában segített az intézménynek. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója hozzátette, az első fázis elmúltával, az intenzitás csökkenésével újraindultak az ellátások, ezzel párhuzamosan vérhiány alakult ki az országban, ezért várják az önkénteseket, hogy emiatt ne kelljen műtéteket elhalasztani.

Dr. Adorján Gusztáv kiemelte:

„Vérhiány van. S ez köszönhető annak is, hogy a COVID időszak alatt kevesebb műtét volt, így kevesebb vérre volt szükségünk. De most elindult az élet, és most több vérre van szükség. Szeretném megköszönni azoknak, akik már eddig ezt meghallották és jelentkeztek önkéntesen. Ezt a fórumot is szeretném kihasználni arra, hogy ha tehetik, akkor Önök és a városlakók is járuljanak hozzá az országos vérhiány mérsékléséhez, hiszen szeretnénk, ha minden műtétet el tudnánk végezni, emiatt ne kelljen átprogramozni."